Cultuur bij je buur pakt weer uit

Maandag 9 april 2018

Door Redactie

Cultuur bij je buur

In het weekend van 14 en 15 april zijn er op de zaterdag- en zondagmiddag voor de vijfde keer op rij een kleine 300 korte optredens en exposities van vooral Apeldoornse artiesten en kunstenaars. Niet op de bekende podia maar op verrassende plekken in heel Apeldoorn. In huiskamers, tuinen, wijkcentra en verzorgingshuizen ontvangen gastvrije inwoners de artiesten en bezoekers tussen 13.00 en 17.15 uur. Het meest actuele programma is te vinden op www.cultuurbijjebuur.nl. Alle optredens zijn openbaar en gratis toegankelijk.

Cultuur

De 65 aangemelde artiesten laten zien wat er in Apeldoorn te vinden is op een breed cultureel gebied. Koren, beeldend kunstenaars, bands, vertellers, songwriters en theatergezelschappen doen mee. Vooral het muzikale aanbod is enorm gevarieerd en in alle stijlen: klassiek, jazz, pop, wereldmuziek, en nog veel meer. Elk van de optredens duurt een half uur en wordt in de meeste gevallen ook nog 2 keer herhaald.

Bij je buur

Als een locatie op het ene moment vol is, kan de bezoeker het later nog eens proberen. En ondertussen genieten van een ander optreden elders in de buurt. De verschillende tijdschema’s maken het mogelijk om 6 optredens bij te wonen. Dat vraagt wel enige planning vooraf. De programmakrant is verkrijgbaar op diverse openbare plekken in Apeldoorn. De website geeft het meest actuele overzicht en is ook geschikt voor gebruik op een smartphone waardoor de locaties nog makkelijker te vinden zijn.

Eindfeest

Voor wie er maar geen genoeg van kan krijgen of nog moet afkicken, is er een multimediale eindshow op zondagavond 15 april in Gigant. Deze show is speciaal voor het 1 e lustrum georganiseerd door twee van de deelnemende artiesten: Caroline in ’t Veld en Maarten ‘De Reisgenoot’ van Veen. Tijdens dit eindfeest wordt iedereen die de afgelopen jaren vaker heeft bijgedragen aan het festival in het zonnetje gezet. Ook dit feest is gratis en voor iedereen toegankelijk. Inloop om 18 uur; het programma duurt van 18.30 tot 21 uur.

Cultuur bij je buur is onderdeel van Gigant, markant in cultuur. Het jaarlijkse evenement is mogelijk met steun van de gemeente Apeldoorn, de Rabobank, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Sluyterman van Loo Fonds en Albert Heijn.

Een vrijwillige bijdrage van de bezoekers is van harte welkom om Cultuur bij je buur 2018 mede mogelijk te maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!