Cultuurpaleis Gigant: De Herman Brood Academie presenteert…

Dinsdag 22 mei 2018

Door Pedro Waldenaar

Het is een mooie Pinksterdag, zondag 20 mei, en in het muziekcafé Gigant presenteert de Herman Brood Academie (HBA) vier popzaal waardige bands. Genieten dus.

De HBA is een academie waarin poptalent de kans krijgt zich professioneel te ontwikkelen voor een loopbaan in de muziekindustrie. Een van de initiatieven van de HBA is de HBA on Tour: opkomend talent krijgt de kans om zich te presenteren op de betere poppodia. En vanmiddag mogen we dit meemaken: vier bands laten horen wat ze kunnen.

Bij de eerste band, Inca Rose, is het al meteen raak: we maken kennis met een zangeres met een dijk van een stem: heerlijk swingend en verleidelijk zingt zij als het ware als een oase in de woestijn. Een beter begin kun je je niet voorstellen. De tweede band, Love Couple, is vooral stevig, vlot en energiek. Het plezier spat er werkelijk vanaf. Een orgie van geluid overspoelt het muziekcafé. Heerlijk om op die manier de Pinksterzondag door te brengen.

De derde band, Silent War, is vooral hemels en aards tegelijk: dan weer zinderend en dan weer onheilspellend, alsof het laatste uur van de aarde is begonnen. En dan de laatste, vierde band: Cre-Aid, mijn god, wat een ontlading, wat een boost geeft deze band. De adrenaline stijgt, en de vaste huis danseres maakt steeds meer woeste bewegingen.

Conclusie: Geweldig om te constateren dat er jonge mensen bezig zijn om de wereld een stukje mooier te maken, dat er genoeg talent is. En dat Cultuurpaleis Gigant dit ons voorschotelt op een mooie Pinksterdag!

Gigant, 20 mei 2018, Pedro Waldenaar

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn Paleis Het Loo

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!