De aftrap van Grid2012 (Foto Biënnale)

Maandag 9 januari 2012

Door StrangeArt

De nationale aftrap is er dan, een foto tentoonstelling “Mad in France”, gemaakt door Franse fotografen, foto’s over Frankrijk, (hoewel het had ook Patagonie kunnen zijn, alleen dan niet met Franse kleuren). De tentoonstelling werd geopend door de grote leider van Grid2012 in Amsterdam. Maar ben ik nu een azijnpisser als ik helemaal niet begrijp wat deze tentoonstelling te maken heeft met een nationale fototentoonstelling?

Je kunt je afvragen of het Ministerie van Economische zaken (een sponsor) dit bedoeld heeft: niets Nationaals, geen nationaal thema, gewoon foto’s uit Frankrijk. Leuk hoor, maar een relatie met het thema van Grid2012: De Noordervleugel ontbreekt. Jammer, een gemiste kans.

In Amsterdam is het thema: “Urban Reality Check, Latin America”. Inzendingen moeten gerelateerd zijn aan het eerder genoemde thema en gemaakt in Latijns-Amerika. Maar welke Henk en Ingrid reizen nu speciaal naar het boeiende Latijns-Amerika om 3 foto’s te maken en deze in te zenden? Ben ik nu paranoia als ik stel dat de fotografen al bekend zijn, alleen een “drager” ontbrak nog.

Niet getreurd; wij in Apeldoorn doen ook wat met Grid2012, zonder dure woorden als “keywords: reflection, urban landscape, communities, politics, public spaces, behaviour, migration, changing street scene, globalization, urbanization, overpopulation, speed, worldwide communication, identity, social networks, diversity shift, image manipulation, alienation, (de)constructing a new reality, boundery between reality and fiction, impact of photography on the way we see the world, engagement, personal stories.” Gewoon lekker dorps, dicht bij huis, maar heel verrassend. Wordt dus vervolgd.

Het was trouwens een ontzettend gezellige bijeenkomst (zie de rinkelende kassa), met een heerlijk buffet van Adnan, wat je – om u voor te zijn – wel zelf moest betalen. Ja, we letten gelukkig op de centjes.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!