De paleistuinen van Het Loo op het Marktplein

Woensdag 16 april 2014

Door Redactie

WijZijnWolf

StadsLAB Apeldoorn en Gemeente Apeldoorn zijn vandaag gestart met hun campagne voor een groenere binnenstad. Het Marktplein is voor één middag omgetoverd tot een mini-paleistuin met heel veel tulpen. Mede dankzij Paleis Het Loo worden tulpen uitgedeeld aan Apeldoorners en andere bezoekers van de binnenstad. Vanaf 12.00 uur kon men een gratis bos tulpen ophalen op het Marktplein voor het stadhuis.

Het doel van de campagne is om mét inwoners en bedrijven samen, te komen tot een groenere binnenstad! Voor initiatieven die leiden tot meer groen is een budget beschikbaar waarvan de provincie € 100.000,- beschikbaar heeft gesteld.

Inwoners en ondernemers geven zélf hun ideeën voor de vergroening van de binnenstad vorm via StadsLAB Apeldoorn, een ‘werkplaats’ waar mensen met hart voor hun stad elkaar ontmoeten, inspireren en helpen om de ideeën te verwezenlijken. StadsLAB Apeldoorn volgt in dit opzicht andere steden, zoals de gemeente Leiden waar het stadslab al jaren een succes is. De gemeente is een van de partners van StadsLAB Apeldoorn.

De vergroening van de binnenstad via StadsLAB Apeldoorn is een proefproject om ervaring op te doen met een nieuwe vorm van samenwerking tussen inwoners, bedrijven en de gemeente. Niet alleen de vergroening van de binnenstad is een doel, maar ook aandacht voor de weg daar naar toe.

Meer informatie over StadsLAB Apeldoorn kan je vinden op www.stadslabapeldoorn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Paleis Het Loo

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!