De Partizanen een bijzonder debuut programma

Woensdag 11 februari 2015

Door TheaterStefan

Zaterdag 7 februari mochten wij de debuut show van De Partizanen zien in theater Meervaart te Amsterdam. De show komt op 21 februari naar Schouwburg Orpheus en heeft zelfs als een wachtlijst wat is er zo bijzonder aan twee op het eerste oog normalen jongens Merijn Scholten en Thomas Gast?!

Volgens de PR tekst kan je verwachten bij  De Partizanen: Droogkomische sketches met groot gevoel voor taal, dat is in het kort het debuutprogramma van De Partizanen. Kenners noemen het cabaret, Merijn Scholten en Thomas Gast noemen het een beweging waar je bij kunt horen. Laat je overtuigen van de weldadige werking van een geheel verzorgd avondje Partizanië.

Wij hadden daar zo onze bedenkingen bij en schreven dan ook het volgende:

Een bijzondere avond uit is het wel als je naar De Partizanen gaat, het is geen standaard cabaret voorstelling als je dit al cabaret mag noemen.
Het is niet standaard het past niet in een hokje en persoonlijk vinden we het geheel hier en daar vrij rommelig in elkaar zitten waardoor de show soms niet te volgen is.

Qua theater beelden laten de heren ons wel elke keer wat anders zien, geen scene is het zelfde en je valt van de ene verbazing in de andere. hierin zit dan ook de kracht van de voorstelling, qua kijken verveeld het niet.

Omdat bij elke sketch de typetjes die ze doen hun eigen naam geven dus Merijn Scholten en Thomas Gast, maakt het soms verwarrend om te volgen of je nu in de sketch zit of juist in een heel ander verhaal.

Sterkte punt vonden we de opening die moet je ondergaan om te snappen waarom die zo leuk is, daarna zaten er hier en daar een leuke sketch in maar om nu te zeggen wij hebben echt een 1 uur en 15 min dubbel gelegen van het lachen dan is het antwoord nee.

Bij vlagen zijn de Partizanen leuk en gevat, zeker de moeite waard om het te zien, maar ga je niet mis je ook niks was het gevoel toen we na een redelijke avond de Meervaart weer verlieten om naar Apeldoorn te gaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!