De Ugchelse Zomerfeesten: een Kei van een feest

Woensdag 3 september 2014

Door Michiel Peters

© Ugchelen.Org

Afgelopen weekend was het weer feest in Ugchelen. Zoals elk jaar sluiten de Ugchelenaren de zomervakantie af met de Ugchelse Zomerfeesten. Nog even een paar dagen goed genieten, voordat het echte leven weer begint.
 

Het programma

En dat ze in Ugchelen van een feestje houden, is zeker. Drie dagen lang stond het centrum van Ugchelen op zijn kop met mensen. En voor iedereen was er wat wils. Zo begonnen de feesten op vrijdag 29 augustus traditiegetrouw met de braderie, waar verschillende Ugchelse bedrijven hun standje hadden opgezet. ‘s Avonds beklommen drie verschillende artiesten het podium: Rembrandt, Marlane en Rene Schuurmans lieten het publiek eens flink losgaan.

De zaterdag begon wederom met de braderie, waarbij verschillende zeemanskoren hun zangkunsten lieten horen. Veel jonge dames zaten daar alleen niet op te wachten, maar waren juist gekomen voor de jongens van B-Brave. Zij werden dan ook opgewacht door een hoop gegil, zoals alleen jonge dames dat kunnen. Maar niet alleen jonge dames gingen uit het dak. Na B-Brave was het de beurt aan Marlane om het publiek te vermaken. Afsluiter was Wolter Kroes die, ondanks de magere kwaliteit van het geluid, de zaterdagavond tot genoegen van vele mensen afsloot.

Nieuw dit jaar was de zondag. Waar vorige jaren op donderdagavond de wielerronde van Ugchelen gehouden werd, is deze verplaatst naar de zondag. Het einde van deze dag zou in het teken moeten staan van het verbreken van een Guiness Book record, maar dat is helaas niet gelukt. Het idee was om met 1200 mensen in een lijn te gaan fietsen, maar dat aantal werd bij lange na niet gehaald. Helaas, maar volgend jaar wel weer een mooie uitdaging.
 

De beste kant van Ugchelen

Niet alleen de organisatie heeft bijgedragen tot een geslaagd feest, maar ook de bedrijven en verenigingen van ugchelen hebben zich van hun beste kant laten zien. Zo kon er bij de Albert Heijn en bij Huis 56 heerlijk gegeten worden, stond de braderij vol met allerlei kraampjes van fietsenmakers tot banketbakkers en konden kinderen zich van hun avontuurlijke kant laten zien bij de Ugchelse Woudlopers. Zij hadden een toren van 10 meter gebouwd die beklommen mocht worden en hadden vuur gemaakt om
broodjes op te bakken.

Ugchelen kan dan ook terugkijken op een fantastisch weekend. Of zoals ze het zelf zeggen: “Een Kei van een Feest”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!