Dertiende editie Plugged! in Podium Gigant

Woensdag 17 oktober 2012

Door Tom Brands

Plugged in Gigant

Anderlicht winnaar Plugged 2008

Op vrijdagavond 9 november 2012 vindt de dertiende editie van de bandcompetitie Plugged! plaats in Podium Gigant Apeldoorn. Aanvang van het voorprogramma is 19.30 uur, de deur is open vanaf 19.00 uur. Een kaartje kost zes euro vijftig in de voorverkoop en zeven euro vijftig aan de deur. Plugged is toegankelijk voor alle leeftijden. Zes deelnemers nemen het tegen elkaar op. Plugged heeft als doelstelling om startende bands de kans te bieden podiumervaring op te doen.

Deelnemers
De deelnemers zijn, in willekeurige volgorde, Orange Fox, Tom Haze, Inamix, The Black Bees, Sensicane en Chariton. Zij krijgen elk een kwartier de tijd om het aanwezige publiek en de jury te overtuigen.

Prijzen
Er kan er maar één de winnaar zijn… De winnaar ontvangt lokale prijzen waar zij als muzikanten wat aan hebben. De winnaar krijgt een gloednieuwe gitaar gesponsord door hoofdsponsor Harald Wind’s Doodad Guitars, een promotiepakket ter waarde van 500 euro van BandPlanner.com, een interview in De Stentor/Apeldoornse Courant, een professionele fotoshoot verzorgd door fotograaf Peter Vroon, een optreden in Gigant later dit seizoen en de winnaar is van harte welkom in de studio van Radio Apeldoorn voor een interview. Daarnaast wordt er ook tijdens de prijsuitreiking de speciale Vilmos Pluim Award symbolisch uitgereikt aan de winnaar. De Vilmos Pluim Award is een wisseltroffee en een memoire aan de gelijknamige presentator van Plugged die in 2008 op 20-jarige leeftijd overleed. De Vilmos Pluim Award is ter beschikking gesteld door hoofdsponsor Doodad Guitars en bewerkt door kunstenaar Jorre Marek. De troffee hangt tussen de edities door op het ontvangstplein van Markant in het Huis van de Schoone Kunsten.

Voorprogramma
Het voorprogramma wordt verzorgd door de winnaar van de vorige editie van Plugged: Fiber!

Jury
De jury bestaat deze keer uit een brede groep mensen met ervaring en kennis die de deelnemers van feedback, tips en opbouwende kritiek kunnen voorzien. In de jury nemen plaats Harald Wind (Doodad Guitars), Martin de Bes & Rob Jeursen (BandPlanner.com) Lonneke Scholten (lonnekescholten.nl), Peter Vroon (vroonphotomotion.nl), Waldo Volmer (waldovolmer.nl) en Randy Gasper namens Productiehuis USA (www.usapeldoorn.nl).

Presentator
De presentator is Jasper Koot (Jakomedia.nl). Hij neemt het publiek mee op zoek naar nieuw talent en praat de optredens aan elkaar. Vilmos Pluim, Olivier Deriga, Coen Pennings, Benjamin Kuijpers en Emily Willmann gingen hem voor als presentator van Plugged.

DJ Peter
Tussen de optredens door zorgt DJ Peter voor de muziek.

Afterparty
Traditiegetrouw zal er evenals tijdens de vorige edities van Plugged, na alle optredens en de prijsuitreiking, een afterparty zijn in Arthouse Le Kink.

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!