Dertig kunstwerken van jong fotografietalent sieren het Stationsplein

Woensdag 11 oktober 2023

Door Redactie

De komende weken biedt het Stationsplein in Apeldoorn een visuele vertoning met dertig werken van tien fotografen. Deze expositie, een initiatief van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie, toont het werk van recent afgestudeerde studenten uit het schooljaar 2022/2023. De presentatie maakt deel uit van het Fotofestival 2023, georganiseerd door Apeldoorn Photo.

Primeur ‘AREA’

Een toevoeging aan de expositie is de presentatie van ‘AREA’. AREA is een jaarlijks terugkerende eindexamenexpositie van de HBO-studenten Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie. Voor het eerst is deze eindexamenexpositie van de  HBO-studenten op deze wijze toegankelijk voor het publiek.

Jeffrey de Grijs, voorzitter van Apeldoorn Photo, deelt zijn enthousiasme: “In Apeldoorn is de Fotovakschool als faculteit van de NAVB een bekend en vertrouwd opleidingsinstituut. Hoe geweldig is het om het werk van dit aanstormend talent aan inwoners en bezoekers van Apeldoorn te kunnen laten zien. In de openbare ruimte, dus laagdrempelig voor iedereen.”

Paul Akkermans, voorzitter College van Bestuur Nederlandse Academie voor Beeldcreatie, voegt eraan toe: “In eerdere edities van het Apeldoorns Fotofestival konden deelnemers al kennismaken met onze fotografie-opleidingen. We zijn er trots op dat we nu een selectie van de afstudeerprojecten op deze manier kunnen laten zien. Maar we zijn vooral trots op onze studenten, die in hun werk veel doorzettingsvermogen, moed en kwetsbaarheid laten zien.”

Fotofestival 2023

De expositie op het Stationsplein is geïntegreerd in het Fotofestival en blijft toegankelijk tot en met 29 oktober 2023. Het Fotofestival, dat tweejaarlijks plaatsvindt en wordt georganiseerd door Apeldoorn Photo, biedt een breed podium aan fotografen van alle niveaus. Dit jaar zijn er op meer dan tien verschillende locaties in de stad exposities te zien.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!