Di-rect geeft prachtige concert in theater Orpheus

Woensdag 11 maart 2015

Door Gerard Oltmans

© Gerard Oltmans

Wat moet het toch leuk zijn om voor enthousiaste fans te spelen bedenk ik zo als ik rondkijk in de bijna uitverkochte zaal in Orpheus. Iedereen blij en in volle verwachting voor wat er komen gaat.

De start was intiem met schemerlampje en Marcel Veenendaal die solo begon met het openingsnummer Natural High. Daarna werden de nummers aangevuld met de resterende musici en kon het los gaan. Naar mijn smaak was er voor de pauze iets meer van “hetzelfde”, meer alternatieve rock en geluidjes. Mooi en met een paar prachtige uitschieters ertussen. Het laatste nummer voor de pauze, Marcel met Spike alleen (All in Vain), was een juweeltje. Mede daardoor ging iedereen zwaar onder de indruk de pauze in.

Na de pauze was de sfeer duidelijk op de rock-tour, led-flitsen en een serie gitaarsolo’s om van te smullen. De stem van Marcel is er een die vergelijkbaar is met die van Joe Cocker. Qua stijl wel te verstaan ook al waren dezelfde hoekerige gebaartjes en sjaaltje meer ala Joe.

Het einde werd heel slim afgebouwd, na de toegiften zong Marcel play-back op een nummer van Louis Armstrong terwijl hij daarna al verbaal knuffelend afscheid nam. De sfeer van het concert was prima en de uitvoering om van te genieten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!