Dijenkletsen in Orpheus met de Crazy Piano’s!

Dinsdag 11 maart 2014

Door TheaterStefan

Persfoto Orpheus

We hoeven gelukkig niet te wachten tot de zomer komt en we dan met zijn alle naar de bar van de Crazy Piano’s op de pier van Scheveningen kunnen gaan. Orpheus Apeldoorn haalt gewoon de tour van Crazy Piano’s met de pakkende titel “Let’s go Crazy” binnen in de Koning Willem-Alexanderzaal.

We beginnen de avond toch rustig met koffie, en mensen kijken, want wat trekt zo’n show voor publiek? Ik had totaal geen verwachtingen, en hoe meer het publiek binnen kwam, hoe meer ik het idee kreeg van “we gaan dijenkletsen” en het vooral heel gezellig hebben met een goed gevulde zaal.

De Crazy Piano’s bestaan uit twee pianisten Stevie en Djino een drumster en een man op de sax en gitaar. Ze spelen de meest uiteenlopende muziekstijlen van Tina Turner tot een DJ set. Maar ook Hazes en Doe Maar worden niet overgeslagen.

Persoonlijk vond ik het erg storend dat het allemaal net wat te hard stond en de zang hierdoor weg viel. En de stukken die te verstaan waren misten een duidelijke articulatie en waren niet even zuiver. Ik snap het dat je er in een bar mee weg komt als iedereen al wat op heeft, maar na 1 kopje koffie ben ik nog helder genoeg om te snappen dat dit niet kan.

Vol twijfel of ik in de pauze zou weggaan net zoals een aantal mensen al deden tijdens de eerste acte, heb ik me met een glaasje jus d’orange de moet in gedronken en ben verder gegaan naar acte 2. In de tweede acte zat wat meer stukken die overgingen in elkaar, waardoor zitten gelukkig onmogelijk werd. de polonaise op het toneel van de schouwburg was mooi om te zien.

Een avond waarvan de eerste acte nodig was om Apeldoorn warm te krijgen en na de pauze met ons te feesten. De locatie vond ik persoonlijk niet erg geschikt; stoelen stonden soms in de weg als je moest springen. Ondanks dat het niet mijn smaak is vond ik het een verrassing.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!