Dr. Pol in Orpheus: ‘Never give up’

Zondag 8 oktober 2017

Door Peter Vroon

Dr. Pol is dierenarts. En niet zomaar een, Dr. Pol is de Incredible Dr Pol, wereldberoemd geworden door de reality tv-serie van National Geographic. Gisterenavond, 7 oktober, stond hij met zijn ‘Theatercollege Dr.Pol’ in Theater Orpheus.

Jan Harm Pol is geboren in Nederland, in een klein dorpje in Drenthe en keerde voor diverse theatervoorstellingen keert hij terug naar zijn geboorteland. In deze bijzondere show voor jong en oud vertelt Jan Harm over zijn leven en werk op het platteland van Amerika en inspireert hij een jonge en nieuwe generatie voor een simpele, down to earth levensstijl en liefde voor dier en mens. Een geweldige familievoorstelling vol eerlijke levenswijsheden van het platteland.

Jan Harm Pol boeide van begin tot het einde de 1300 aanwezigen. Hij is de nuchterheid zelf op het podium. Zijn wijsheden werden afgewisseld met korte filmpjes van zijn tv-show. Jan Harm vertelt dat dierenarts een beroep is waarin je dienstbaar bent aan mens en dier. Het welzijn van het dier gaat altijd voor.

Boeiend vertelt hij over de behandeling van alle dieren waar hij mee te maken krijgt. Van kameel tot muis. Van paard tot zebra. Veel succesverhalen, maar hij vertelt ook hoe moeilijk het was om zijn eigen hond in te laten slapen. De show had een duidelijk educatief karakter en dat bleek ook toen na de pauze veel vragen werden beantwoord door Dr. Pol.  Een 15-tal kinderen kwam op het podium en konden hem en zijn vrouw Jane van alles vragen. Vragen zoals: ‘Hoe vaak was je je Jeep’, ‘Ga je nog met pensioen’, ‘Maak je spannende dingen mee’, ‘Heeft je zoon al een vriendin’ en vele andere vragen. Dr. Pol beantwoordde met passie alle vragen die werden gesteld.

Hij besloot met wijsheden de show zoals: ,,Behandel anderen zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Dit geldt voor mense en dier” en  ,,never give up”.

Zaterdag 7 oktober , Theatercollege  Dr Pol, Theater Orpheus.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!