Drakenbootconcert, de kop is eraf

Zaterdag 30 juni 2012

Door Stadsmens

Vroonphotomotion.nl

Zo, de kop is eraf. Met een dubbelconcert van Di-rect en Alain Clark begon gisteravond de 8e editie van het Grolsch Drakenbootfestival. Het weer zat mee en het terrein stroomde langzaam maar zeker vol. Zoals we inmiddels gewend zijn is het een echt festivalterrein. Standjes met meer dan voldoende drank en eten en rondom het grote en professionele podium de tenten van de sponsors. Eerst maar eens kijken bij de tent van OneSolution, een van de sponsors, Di-rect is toch nog niet begonnen. Met een warme hand en een koud biertje heetten de heren hun gasten welkom. We ontmoeten er traditiegetrouw een bont gezelschap bekende Apeldoorners.

De gesprekken worden ruw verstoord door de eerste tonen van Di-rect en de band heeft er zin in. Zanger Marcel Veenendaal, Spike en hun muzikale vrienden laten er geen gras over groeien. De massieve sound van de band leent zich uitstekend als opener van de avond. Een bezoeker die het festival voor het eerst bezocht vond het allemaal prachtig en merkte op dat hij nooit heeft geweten dat dit in Apeldoorn mogelijk was. De sneuerd, dacht ik, natuurlijk kan dit al jaren. Na Di-rect was het de beurt aan onze verse burgervader John Berends om de officiële openingshandeling te verrichten. Het inkleuren van de ogen de Draak. Vergezeld van Gigant directeur Martijn van Duivenboden voor wie dit het eerste publieke optreden was na een lang ziekbed. Mooi om te zien dat hij de weg terug met veel energie heeft ingezet.

Alain Clark wist daarna vooral veel meisjes en vrouwen naar de rand van het podium te lokken. De zoetgevoicede pretty boy speelde veel bekend werk  met een mooie ingetogen akoestische toegift. Een prachtige tegenhanger van Di-rect en daarom een gelaagde combi. In de tent van Gigant was ook programmeur Waldo Volmer enthousiast. Voor hem is dit zijn eerste Drakenbootconcert en hij merkte op nog meer kansen te zien om het festival nog wat te laten groeien tot een avond met internationale allure. Mijn zegen heeft hij.

Om een uur of 11 was het afgelopen en mocht dj Chiel van Tongeren nog een uurtje draaien. Terwijl de laatste biertjes achterover gegoten werden stroomde het terrein leeg. Veel mensen moeten zaterdag weer fris en fruitig aan de slag in een van de Drakenboten. Het wordt een mooi weekend. (foto’s Peter Vroon)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Drakenbootfestival Evenementen Apeldoorn Muziek Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!