Drie weken Hello Dolly in Orpheus

Dinsdag 7 mei 2019

Door David Levie

Waylon maakt in oktober van dit jaar zijn opwachting in Orpheus. De oud-Apeldoorner tekent in de Hanoszaal voor een concert. Dezelfde grote zaal is het decor van Hello Dolly met Simone Kleinsma, Paul de Leeuw en Freek Bartels. Verdeeld over drie weken in april en mei 2020 is het Apeldoornse toptheater in de ban van deze musical.

Het regent in jaargang 2019-2020 overigens grote namen. Brigitte Kaandorp, Claudia de Brij, Plien en Bianca, Yentl en de Boer, Herman van Veen en Paul van Vliet. Najib Amhali en Erik van Muiswinkel (ode aan drs. P) komen naar Apeldoorn evenals Johnny Logan, de Ierse bard die twee keer (!!!) het Eurovisie Songfestival won. Hij maakt deel uit van een grote Keltische show. Ook de Analogues zijn weer van de partij, Ilse de Lange laat van zich horen en het Metropole Orkest doet Apeldoorn zelfs twee keer aan met onder meer een ode aan Ramses Shaffy waarin Jenny Arean en Thijs van Leer een groot aandeel hebben en om bij de muziek te blijven is Apeldoorn een halteplaats op de tour van Rowwen Hèze.

Voor de liefhebbers van het grote toneel is Othello een must. De Nederlandse Reisopera voert de Barbier van Sevilla op en is later in het seizoen aanwezig met musici van Het Gelders Orkest om Wonderful Time van Leonard Bernstein (o.a. West Side Story) tot leven te brengen.

Hong Kong

Vernieuwend is een optreden van de dansers van CDCC uit Hong Kong. Zij krijgen steun van hun collega’s het Amsterdamse Ish dat al een keer op Broadway heeft gestaan. Ook het Scapino Ballet doet in het nieuwe theaterseizoen 2019-2020 een gooi naar de gunst van het Apeldoornse publiek.

Wat de Kleine Zaal betreft is er goed nieuws voor de abonnementhouders. Ze kunnen een keuze maken uit 65 voorstellingen en dat zijn er weer een paar meer dan in het seizoen dat nu zijn einde nadert. Sven Ratzke kruipt in de Altioszaal in de huid van David Bowie. Toppers van een totaal andere orde zijn de zogenoemde academisten (aanstormend talent) van het Concert Gebouw Orkest.

Warm aanbevolen

Rest nog de rubriek ‘warm aanbevolen’ van programmeur Marijt Helmink. Zij vraagt extra aandacht voor de maand oktober met solotoneel (Missie) van de Vlaming Bruno van den Broecke over een pater in voormalige Belgisch Congo en cabaret van Louise Korthals. ,,Wonderschoon”, laat Marijt weten. Ook een circusachtige voorstelling van Flip Frabrique met jonge Canadezen kan haar bekoren. ,,Geschikt voor volwassenen, maar ook wat kinderen zullen er veel plezier aan beleven.”

Wie alles over het komende theaterseizoen dat zoals eerder vermeld wordt geopend met een jazzfestival door de hele schouwburg dat plaats biedt aan 2500 liefhebbers wil lezen kan nu via de site van Orpheus de brochure aanvragen. Totaal staan er ruim 300 voorstellingen gepland. ,,En daar komt nog wat bij”, belooft Marijt Helmink. ,,Nog niet alle contracten zijn getekend en daar zitten grote namen aan vast.”

Wie op de hoogte wil blijven van deze vorderingen, nieuwe theateractiviteiten en het kinderprogramma is bij Apeldoorn Direct aan het juiste adres.

Voor meer informatie: www.orpheus.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!