Duo de Bontebal doet Foenix ontwaken

Vrijdag 10 augustus 2018

Door Ben Eggermont

Kringloopbedrijf Foenix op het Zwitsalterrein aan de Vlijtseweg was gisteravond (donderdag 9 augustus) gastheer voor het concert van het Duo de Bontebal, een intiem concert voor een klein maar enthousiast publiek. Thomas Dulfer op de fagot en Deborah Witteveen met haar saxofoons vormen samen het duo en timmeren in deze samenstelling al een paar jaar aan de weg.

Ze brachten een gevarieerd muziekprogramma van uiteenlopende componisten. Met de compositie ‘Tales from another time’ van de Zwitsers/Amerikaanse componist Daniel Schnyder, brachten ze het publiek in oosterse sferen, een sprankelend begin.

Voor de traditioneler ingestelde luisteraar lagen de klanken van de Inventies 8,9 en 10, de Vioolpartita nummer 2 en enkele delen uit de Cello Suite nummer 2 van Johann Sebastiaan Bach goed in het gehoor, waarbij Thomas en Deborah ook hun solisten kwaliteiten lieten zien.

Met ‘Black’ van Marc Mellits, een toonaangevend Amerikaans componist, konden beiden hun virtuositeit laten zien. Met de klanken van ‘Café 1930’ van Astor Piazzolla waande je jezelf in een Argentijns tangocafé, melancholisch en meeslepend. De Sonate voor klarinet en fagot van Francis Poulenc bracht ook de muziek uit de 20ste eeuw voor het voetlicht, waarbij de partij voor klarinet vaardig werd ingevuld met de saxofoon van Deborah.

Het werk ‘Devils Waltz’ van de jonge Belgische componist Steven Verhelst, oorspronkelijk geschreven voor twee bastrombones, vormde de formele afsluiting van dit aangename concert. Met twee toegiften, waaronder arrangementen van aria’s uit De Barbier van Sevilla van Rossini en een zeer hartelijk applaus van het publiek kwam er een eind aan deze bijzondere avond.

Nog te horen:
Vrijdag 10 augustus, Galerie A-quadraat, Vorden, 20.00 uur
Zondag 12 augustus, Muzikale wandeling Berg en Dal, 13.30 en 14.30 uur.

  

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Concert

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!