Duurzame Jonge Heldenprijs

Dinsdag 12 mei 2015

Door Redactie

Op de 9 oktober, de  Dag van de Duurzaamheid, wordt de duurzame jonge heldenprijs uitgereikt. Kinderen (groep 7/8) kunnen zich in groepjes van maximaal 5 inschrijven. De uitdaging is om te verzinnen hoe we kunnen voorkomen dat er restafval ontstaat, onder het motto: ‘Word je rijk van rommel?’ De kinderen  kunnen kiezen om een oplossing te vinden voor  een bepaald product (bijvoorbeeld een schoolbankje) of voor een afvalstroom (bijvoorbeeld plastic of kleding). Kinderen die een goed idee hebben, vragen we om dit idee te beschrijven, uit te beelden en/of uit te voeren. Verhalen, plaatjes, tekeningen, beelden, ontwerpen, video’s: alles is welkom.

Een deskundige jury, bestaand uit Olaf Prinsen (wethouder duurzaamheid gemeente Apeldoorn), Arjin Jans (Foenix Kringloopwinkel) en Henk Knip (afvalverwerker Circulus-Berkel), bepaalt wat het meest originele en innovatieve idee is  en zal de prijs uitreiken.

De prijzen

Alle inzendingen worden ‘in de etalage’ gezet tijdens de Dag van de Duurzaamheid. Op woensdag 7 oktober worden 5 genomineerden bekend gemaakt. Zij winnen een excursie voor hun  hele klas (of bso) naar een duurzaam Apeldoorns bedrijf. Op vrijdag 9 oktober om 17.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. Het winnende groepje mag een dag lang op tournee langs duurzame initiatieven in Gelderland en Overijssel. Daarnaast mogen ze hun idee presenteren op Radio Apeldoorn én in het gemeentehuis.

De jury
Aanmelding en inzending

Aanmelden van groepjes kinderen kan via dvdd.apeldoorn@gmail.com
Voor meer informatie verwijzen we naar de website: www.duurzaam-apeldoorn.nl of bel met Marjolein
Tillema, 06 – 52828625

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!