Een indiaan in huis

Woensdag 14 januari 2015, 5,00

Door Agenda

Denktank Breed Woudhuis-Osseveld

 

Theatervoorstelling over autisme bij kinderen en jongeren

Een indiaan in huis is een herkenbare en ontroerende voorstelling over autisme en de impact ervan op de nabije omgeving. Een voorstelling voor iedereen die te maken heeft met kinderen en jongeren met een stoornis binnen het autisme spectrum of belangstelling voor dit onderwerp heeft. De teksten zijn geschreven op basis van interviews met ouders en kinderen met autisme.

Geheel in de traditie van de indianen volgt na de voorstelling een pow-wow, dit is een bijeenkomst van wijze indianen die hun krachten bundelen , of in dit geval een interactief gedeelte waarbij theatergroep Bint het publiek
prikkelt en uitnodigt om met elkaar in gesprek te gaan. Over de voorstelling: Casper weet alles van indianen en het liefst ordent hij elke dag de veertjes van zijn indianentooi. In de wereld van de indianen is alles overzichtelijk. Maar voor zijn ouders is deze indianenwereld soms lastig. Hoe is het om een indiaan in huis te hebben?

Over theatergroep Bint
Theatergroep Bint maakt voorstellingen met een ontmoeting over essentiële maatschappelijke thema’s. Zo maken zij lastige onderwerpen bespreekbaar. Eerst kijkt het publiek naar een voorstelling en daarna is er ruimte voor het verhaal van de kijker. Bij ‘Een indiaan in huis’ dus in de vorm van een pow-wow.

Reacties op de voorstelling
“Wie een gezin kent met een kind met autisme, zal herkennen wat er wordt gespeeld, en beamen hoe het gaat. “Een Indiaan in huis” is een voorstelling die je als toeschouwer aangrijpt. De indiaan komt echt tot leven, met alle  mooie en ontroerende dingen die daar mee samenhangen – en zijn omgeving ook. Ook de zorg, conflicten en vrees over de indiaan blijven niet verborgen. Deze openheid, gebracht met een speelse ernst, ontwapent, en zet tot denken aan, ook voor wie het niet kent.”

Psychiater Wim Schlooz (werkzaam bij Herlaarhof, centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie): “Wat een pakkende en treffende voorstelling. Ik ben samen met mijn vrouw geweest en we hebben 2 dochtertjes van 5 en 7, waarvan de oudste PDD-NOS heeft. We herkenden “ dit gezinsleven” zo goed en waren erg emotioneel. Super gedaan…. Ga zo door en leg heel de wereld uit wat het betekent voor degene met autisme en voor de naaste omgeving. Voor ons was dit een van de meest waardevolle avonden over autisme.”

Informatie en reserveringen
Wanneer: donderdag 29 januari 2015, 19.30 – 21.00 uur
Waar: Het Bolwerk, Ravelijn 55, Apeldoorn
Kosten: kaarten € 5,- (incl. koffie/thee)
Reserveren: denktankbreed@gmail.com of bel naar 06 380 12 505

Het organiseren van deze avond over autisme is mogelijk door financiële ondersteuning van de Rabobank.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!