Een intiem “huiskamer”concert van JW Roy in de Gigant

Zaterdag 16 februari 2013

Door Mireille Hilferink

Een aantal weken geleden vroeg mijn moeder me of ik zin had mee te gaan naar de theatertour “Alleen” van JW Roy in de Gigant. Een Brabantse singer-songwriter die ze graag eens in het echt wil horen. Nu was het toeval dat ik ditzelfde uitje al gepland had, maar wat is er leuker dan ook je moeder mee te nemen naar een concert. Zo geschiedde het dat ik op Valentijnsdag een date had met mijn moeder en vriendin/fotografe Inez Pleizier. Ondanks de sneeuwval waren JW Roy en begeleidende muzikant BJ Baartmans op tijd gearriveerd in de Gigant om ons op een bijzonder fijne avond te trakteren.

De kleine sfeervolle theaterzaal was niet volledig gevuld, maar diegene die er wel waren hebben daar zeker geen spijt van gekregen. JW Roy had op het podium een gezellige huiskamer gecreëerd met een bank, zithoekje, schemerlampjes, een vaasje rozen en wijnkoelers met Prosecco. Ook de Gigant had een speciaal Valentijnsarrangement samengesteld en kreeg je naast de tickets een fles Prosecco en 2 glaasjes. Aan ingrediënten voor een romantische avond dus geen gebrek.

De nummers waarop JW Roy ons trakteerde werden voornamelijk in het Nederlands gezongen. Fijngevoelige liedjes over het leven, de liefde, zijn jeugd, zijn passie wielrennen en “de Acht zaligheden” (een 8-tal dorpen in Brabant die allen eindigen op –sel) Beide mannen speelden voornamelijk gitaar en zongen soms alleen en vaak gezamelijk. Tussendoor bleek JW Roy ook een artiest die zijn publiek op een vermakelijke manier wist te boeien door (soms zéér) persoonlijke verhalen te vertellen. JW Roy heeft een innemende en vrolijke uitstraling en mij viel het op dat de mannen onderling ook erg veel plezier hadden, zelfs als er wel eens even wat mis ging. Na de pauze nam er een stel uit het publiek plaats op de daarvoor bestemde bank op het podium en werd de intieme sfeer nog meer versterkt. Ook Inez en ikzelf hebben nog een aantal nummers vanaf het podium beluisterd, nippend aan een glas Prosecco dat klaar stond. Ondertussen zag ik het publiek waaronder mijn moeder, volop genieten. Na het optreden met ruimte voor verzoekjes en de bijbehorende toegift, bleken de mannen toegankelijk voor een praatje of handdruk voor diegenen die dat wilden. Onder het genot van een drankje kwamen we gedrieën tot de conclusie dat het een super leuke avond was. Ik durf zelfs wel te bekennen dat ik op Valentijnsdag een beetje verliefd geworden ben op JW Roy en zijn liedjes.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!