Een laagdrempelig en prikkelende cultuurplaats, kan dat in Apeldoorn?

Maandag 10 september 2012

Door Jeanine van den Hoek

Jeanine van den Hoek

Een blog is precies wat ik nu nodig heb! Ik snap dat er ook een hoop kritiek zal zijn, maar ik wil er juist alles over horen!

Als zeer creatief persoon, die continue overloopt van de ideeën vind ik het hoog tijd hier iets mee te gaan doen. Als inwoner van Apeldoorn mis ik een laagdrempelige, dynamische en prikkelende cultuurplaats. Het is dus eigenlijk invulling van een eigen behoefte! Doordat ik verliefd ben op Berlijn, wil ik gewoon een klein stukje Berlijn in Apeldoorn creëren. Het mooie daaraan vind ik dat je daar zo enorm geïnspireerd wordt door van alles en nog wat! Dat is wat ik wil bereiken, maar dan op kleine schaal. Dat je er weg gaat met een nieuw idee.

Door de mix van verschillende factoren wordt het al snel een uniek concept. Dit gebeurt al bij binnenkomst van de plek waar van alles is te zien (kunst, videobeelden, mooie tijdschriften, een innovatief vormgegeven ruimte enz.) en te horen (nieuwe en goede vooruitstrevende muziek). Onder genot van een heerlijke kop koffie/thee en een vers bakseltje uit eigen oven kunnen mijn bezoekers genieten van al deze indrukken! Maar er valt ook zeker wat te doen (workshops).

Doordat mijn drijfveer binnen deze plek geen commercie maar creativiteit, geen concurrentie maar samenwerking (altijd in combinatie met innovatie!) betreft, lijkt het mij in eerste instantie van belang een betaalbare basis (locatie) te vinden. Doordat we nu met veel leegstand te maken hebben, gaat dat misschien via deze weg wel lukken?

Wat vind jij van het idee om creativiteit, innovatie, kunst, cultuur, muziek en koffie onder één dak te brengen? Ik ben erg nieuwsgierig naar een ieders mening.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!