Een must voor elke bezoeker van exposities

Vrijdag 13 januari 2017

Door Ben Eggermont

Bas Fontein een Apeldoornse kunstenaar van o.a. de lichtobjecten in de Prinsengang, heeft een kunstboek uitgegeven onder de tweetalige titel ´WAT TE ZEGGEN / WHAT TO SAY’ met als ondertitel ‘over kunst en andere creatieve uitingen / about art and other creative expressions’.

Met dit boek wil Bas de regelmatige bezoekers van exposities een handreiking doen om adequaat te kunnen reageren op de geëxposeerde werken zo daar door bezoekers of de kunstenaar naar wordt gevraagd. Met dit boek sta je nooit met een mond vol tanden en je toehoorders zullen verbaasd staan. Op de eenvoudige vraag van kunstenaar of bezoeker: ,,Wat vind je van het werk’’ kun je bijvoorbeeld antwoorden met de opmerking: ,,Dit werk is te af, het klopt teveel.”, verwarring alom. Kortom een onmisbaar boek voor de regelmatige bezoeker van exposities. Dit en andere boeken publiceert Bas via zijn eigen uitgeverij BASBOEK Publishers.

Daarnaast neemt hij deel aan de Dutch Independent Art Book Publishers (DIABP), een collectief van kleine onafhankelijke Nederlandse uitgevers die gespecialiseerd zijn in hoogwaardige kunst-, foto- en kunstenaarsboeken. Het zijn kunstenaars/fotografen/vormgevers die in eigen beheer boeken uitgeven.
De oprichters zijn: Esther Krop van Alauda Publications, Jan-Dirk van der Burg, Mémé Bartels van Sequence Publishers en Bas Fontein met BASBOEK Publishers.

Afgelopen jaar stonden ze op beurzen in Berlijn en New York. Voor dit jaar staat deelname aan beurzen in Tokyo, Londen en Berlijn op het programma.

Op de site http://www.basboek.com  is dit boek aan te schaffen, naast nog meer inspirerende boeken. Neem ook nog eens een kijkje op de website http://www.museumvoorkor.nl, museum voor kunst in de openbare ruimte. Afgelopen jaar nam ze deel aan de Stadsoase van Podium Gigant met een audiotour die de bezoekers van de oase konden beluisteren en ze werden op deze manier bekend gemaakt met de kunstwerken daar aanwezig.

De website van het uitgeverscollectief is http://www.diabp.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!