Eerste OKW lezing van 2020 door kunstfilosofe Katja Rodenburg

Maandag 6 januari 2020

Door Redactie

De Vereniging voor Onderwijs, Kunst en Wetenschap (OKW) houdt komende woensdag, 8 januari, om 20.00 uur de eerste lezing van het nieuwe jaar. Deze lezing heeft als thema: ‘Denken rond het lichaam in de kunsten’ en wordt gegeven door kunstfilosofe Katja Rodenburg.

In deze lezing licht ze 2 filosofische uitersten toe. Van denken dat het lichaam volledig ontkent tot het verlangen zich te verliezen in een woordeloze lichamelijkheid. Ze praat over meerdere vraagstukken, waaronder: op welke manier zijn we lichamelijk bij de wereld betrokken? Tijdens deze lezing volgt ze de theorieën van andere filosofen en kijkt naar hun perspectief over de grens tussen lichaam en geest. Daarnaast kijkt ze naar hoe het lichaam wordt toegepast in de kunstpraktijk.

De Vereniging voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

De Vereniging voor Onderwijs, Kunst en Wetenschap (OKW) is een vereniging die activiteiten organiseert op het gebied van onderwijs, wetenschap en cultuur. 2 keer per jaar presenteren ze een divers programma, bestaande uit lezingen, cursussen en excursies. Tijdens deze lezingen komen verschillende sprekers langs. De lezingen bestaan uit een breed aantal onderwerpen. Het OKW-café bestaat uit verschillende lees- gespreks- en studiekringen. Gedurende de bijeenkomst komt ook een interactief gedeelte aan bod. Bezoekers kunnen nieuwe mensen ontmoeten en samen praten over het behandelde onderwerp.

Kaarten voor deze kunstlezing zijn te koop aan de kassa van Gigant of via de website. Zo ben je verzekerd van een plekje in de Popzaal, van Gigant, om 20.00 uur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!