Eloi Koster en team winnen prestigieuze Europanprijsvraag 2011

Zondag 18 december 2011

Door Redactie

Apeldoorner Eloi Koster werkt sinds 2004 zelfstandig vanuit zijn eigen ontwerpstudio in het ACEC Gebouw. Tevens werkt hij de laatste 7 jaar ook bij buro Maas Architecten. Deze zomer heeft Eloi met 3 collega’s (Bas Meijerman, Erwin Schot en Elmar Hammers) meegedaan aan de prestigieuze Europanprijsvraag. Dit is een internationale prijsvraag voor jonge architecten en ontwerpers uit heel Europa.

Het team had zich ingeschreven voor het herontwikkelingsplan Havenkwartier Deventer. Van alle Europese locaties bleek dit veruit de populairste te zijn van de in totaal meer dan 60 inschrijvingen. And guess what; afgelopen woensdag heeft dit team GEWONNEN!!!!!

Van alle deelnemers uit heel Europa zijn de winnaars ‘de boys next door’. De prijsuitreiking was op TU Eindhoven en werd uitgereikt door Henk Ovink, plv DG Ruimte & Water, directeur Ruimtelijke Ontwikkeling ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Over het winnende ontwerp ‘planting Havenkwartier’ zei de jury: ‘Het knappe van Planting Havenkwartier is dat de makers laten zien dat ze de bijzondere sfeer van het Havenkwartier aanvoelen. Het idee om de silo te gebruiken om er groenten in te verbouwen is inventief. Het voorstel om bovenop de silo een restaurant te bouwen moet realiseerbaar worden geacht. Het nieuwe, opgetilde appartementengebouw is goed op zijn plaats.’

Check voor meer informatie de van Eloi: www.eloikoster.nl. Daar tref je het hele plan en alle foto’s. Nu stiekem hopen dat we in Apeldoorn zo’n innovatieve haven mogen krijgen. Wij feliciteren onze ACEC-buurman van Apeldoorn Direct met deze prestigieuze prijs.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!