Festival Apeldoorn Photo gaat definitief door

Woensdag 31 maart 2021

Door Apeldoorn.Photo

Archief | Sven Scholten

Het twee jaarlijkse fotofestival van Apeldoorn Photo gaat definitief door. Met een geheel passend thema voor deze tijd: In de beperking toont zich de meester. Het festival vindt plaats van 15 mei tot 26 juni 2021.

“De afgelopen periode hebben we overleg gehad met de Gemeente Apeldoorn, ACEC en CODA om het festival aan te passen aan de coronamaatregelen. Met succes. De vijfde editie van het fotografiefestival zal een aantal bijzondere exposities en activiteiten bevatten”, meldt Jeffrey de Grijs, voorzitter van Apeldoorn Photo. “Welke dat zijn houden we nog even als verrassing. Onze tip: houd onze nieuwsbrief, website en sociale mediakanalen in de gaten. “Wij hebben hier goed met elkaar en met onze partners over nagedacht. Dit jaar is de vijfde editie van het festival. Het is jammer dat deze editie anders wordt dan wij van tevoren hadden bedacht. Maar de beperkingen dagen ons ook uit en wij willen ons ook ‘een meester‘ tonen in deze tijd. Een tijd waarin iedereen behoefte heeft er weer op uit te gaan en zich te laten inspireren. Met het programma van deze 5e editie hopen wij voor veel mensen hier in te voorzien.”

Deelnemende fotografen

De deelnemende fotografen zijn geïnformeerd over de aanpassingen. “Met de fotografen die zich nu opgeven voor deelname aan de vijfde editie van het Fotografie festival kijken we naar wat er mogelijk is. Wij streven naar zoveel mogelijk verschillende activiteiten in de festival-periode. Die ook coronaproof zijn. Wij vinden het belangrijk dat het een veilig festival is. Alle activiteiten worden daarom beoordeeld of het coronaproof is. Waar nodig zullen er aanpassingen gedaan worden, zodat de activiteiten doorgaan. Dankzij een nauwe samenwerking met CODA en ACEC is dat mogelijk.”

Fysiek en online

Zo bevonden de activiteiten van de voorgaande festivals zich vooral op fysieke locaties. Dit jaar zullen de fysieke locaties aangevuld worden met online exposities. De pandemie heeft ons geleerd dat er online veel mogelijk is. Het online Museum van Apeldoorn Photo zal dan ook tijdens het festival een belangrijke rol spelen.

Reserveer alvast 15 mei tot 26 juni voor deze speciale lustrumeditie van het Fotografie Festival. Via de nieuwsbrief, website en sociale mediakanalen zal de organisatie steeds meer bekendmaken waarom deze editie zo speciaal gaat worden.

“Wij kijken uit naar een mooi festival.”

Bestuur Apeldoorn Photo

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!