Foto-expositie met het nieuws uit 2011 in CODA Museum

Woensdag 1 februari 2012

Door Redactie

Flip Fransen

Een verregende zomer, de pensionering van het paard van Sinterklaas, liefde op leeftijd, de koningin op werkbezoek, menselijk leed maar ook vreugde, humor en plezier tijdens festivals, een kampioensfeest en een prachtig optreden. Al deze nieuwswaardige of opmerkelijke gebeurtenissen uit het afgelopen jaar ziet u in de tentoonstelling GeldersNieuwsFoto 2011 in CODA Museum.

Achtendertig fotografen stuurden voor de jaarlijkse wedstrijd GeldersNieuwsFoto hun meest bijzondere foto van het Gelderse nieuws uit het afgelopen jaar in. De inzendingen vallen in de categorieën algemeen nieuws, sport, natuur, kunst en cultuur, human interest en portretten. Het aanbod was, met uitzondering van sport- en natuurfoto’s, in alle categorieën ruim. De vakjury, bestaande uit Paul van Hulzen, Dolf Hamburger, Wim van der Ende en voorzitter Jan Terlouw, voormalig commissaris van de koningin en auteur, selecteerde de beste dertig foto’s.

Deze selectie is tot 3 april te zien in CODA (de Verdieping) te Apeldoorn. Tijdens de openingsuren van CODA is de toegang gratis. De ingezonden foto’s zijn ook in het Provinciehuis te Arnhem en bij Foto 21 in Bredevoort te zien.

De prijsuitreiking heeft plaats op 7 maart Provinciehuis te Arnhem in aanwezigheid van juryvoorzitter Jan Terlouw en Clemens Cornielje, commissaris van de Koningin in Gelderland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!