Fotoboek Apeldoorn 2013

Dinsdag 11 maart 2014

Door rveldwijk

Een fotoboek voor en door Apeldoorners . Dat is het Fotoboek ‘Apeldoorn 2013′. Een boek vol met foto’s die het afgelopen jaar in en rondom Apeldoorn zijn gemaakt door de leden van de fotoclub 055photowalks. Het fotoboek zal in een kleine oplage worden gedrukt en daarna verkocht. De opbrengst van het boek gaat naar het goede doel: Stichting Voedselbank Apeldoorn. ‘Apeldoorn 2013’ is een fotoboek waarbij Apeldoorn in beeld is gebracht door 56 hobbyfotografen. Zij delen naast de liefde voor hun stad ook hun passie voor fotografie. Het fotoboek wordt op zaterdag 22 maart om 16.00uur gepresenteerd in De Oranjebar (stationsplein 116).

Alle foto’s in het boek ‘Apeldoorn 2013’ zijn gemaakt door leden van de fotoclub 055photowalks. Deze fotoclub ontstond vorig jaar uit de behoefte van een laagdrempelige en toegankelijke fotoclub in Apeldoorn. Robbie Veldwijk is de initiatiefnemer hiervan. Als hobbyfotograaf was hij op zoek naar andere fotografen om er samen op uit te kunnen trekken. Het resultaat is een actieve club die regelmatig fotowandelingen en cursusavonden organiseert. Het onderlinge contact en de aankondigingen van nieuwe wandelingen en cursusavonden vindt altijd plaats via de eigen Facebook-pagina en website.

Het idee voor het fotoboek ontstond tijdens een van de photowalks. “Als fotograaf is het leuk om je foto’s aan anderen te laten zien en ze te kunnen delen. Daarom ontstond het idee om iedere deelnemer zijn twee beste foto’s op te laten sturen voor in het boek. De enige voorwaarde was dat de foto in 2013 in Apeldoorn en omgeving gemaakt moet zijn”, legt Robbie Veldwijk uit. Het unieke van dit boek is dat iedereen een plaatsje in het boek krijgt. Dus zowel de geoefende fotograaf als de beginnende hobbyist. De boeken zullen op verschillende plekken in de stad te koop worden aangeboden of kunnen worden besteld via de website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag ons Apeldoorns nieuws in de mail
De beste berichten en verhalen van onze redactie
1.500 Apeldoornse gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!