Fotofestival exposeert in het ACEC-gebouw

Vrijdag 22 september 2023

Door Tristan Zandstra

Het foto festival komt eraan, dit betekent dat er veel verschillende verhalen door middel van foto’s te zien zullen zijn. De exposities zijn van 24 september tot 29 oktober te bezoeken in het ACEC-gebouw. Het thema van dit festival is ‘Jij en de elementen’. Het aantal aanmeldingen van fotografen is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen, dus er zullen veel fotografen aanwezig zijn.

Zilveren Camera

De Zilveren Camera is een Nederlandse fotografie wedstrijd, die door heel Nederland reist. Omdat voorgaande edities een succes waren zal ook dit jaar de fotografiewedstrijd in Apeldoorn te zien zijn.

Thema

Het thema is op verschillende manieren benaderbaar. De bestuursleden wilden een toegankelijk thema waar iedereen aan mee kan doen. Maar waar je wel over na moet denken. En zo doende na een brainstorm sessie is het thema ‘Jij en de elementen’ bedacht.

Fotografen

Onder meer Ellis de Frankrijker exposeert haar werk, ze vertelt hier meer over. Ellis doet mee met de expositie omdat zij dit als een mooie gelegenheid zag om foto’s te delen die ze recentelijk op haar huwelijksreis heeft gemaakt. De foto’s van Ellis gaan niet over de elementen zelf maar meer over de betekenissen erachter: ‘’Bij het element vuur denk ik aan passie, een vonkje, iets wat je aansteekt, inspireert’’. Naast dat ze het leuk vindt om mee te doen aan de expositie wilt ze ook graag mensen inspireren en een boodschap meegeven aan de bezoekers. Als boodschap wil Ellis meegeven dat mensen moeten blijven durven te geloven in hun dromen.

Fotograaf Oscar de Wit is ook aanwezig op de expositie, hij vindt het een actueel thema. ‘’Mensen zijn nu zo druk met van alles en nog wat, ze vergeten stil te staan’’. Oscar hoopt dat mensen stil gaan staan en na gaan denken over wie ze zijn en waar ze vandaan komen. In zijn foto’s vertelt hij een verhaal over een man die erachter is gekomen wie hij is en waar hij vandaan komt. Ook stadsfotograaf Imca Sloots laat haar werk zien tijdens de expositie.

Stadhuis en online

Vanaf maandag 25 september is het mogelijk om kunst te bekijken in het stadhuis. Ook online is er een museum beschikbaar door Photo Apeldoorn gemaakt. Je kunt het online museum 24/7 bezoeken. Hier kan je foto’s bekijken met een stukje tekst eronder, ook is er een podcast beschikbaar om naar te luisteren.

Het online museum kan je vinden op de website van Photo Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!