Fotograaf des Vaderlands in Gigant

Maandag 1 oktober 2018

Door David Levie

Kersvers benoemd tot Fotograaf des Vaderlands en op 7 oktober al te zien in Gigant met zijn show ’Zie je niet vaak.’ Met dank aan stadsfotograaf Medea Huisman die haar collega Jan Dirk van der Burg persoonlijk heeft uitgenodigd om naar Apeldoorn te komen.

Eerder haalde Medea in haar functie als stadsfotograaf  Hans Aarsman (fotojournalist) naar Gigant en nu is Jan Dirk van der Burg aan de beurt. Medea voelt zich met hem verwant. „Net als ik gaat Jan Dirk de dialoog met mensen aan. Ook hij put zijn inspiratie uit het alledaagse en dingen dicht bij huis die lang niet altijd opvallen. Kijken met andere ogen. Daarmee probeer ik ook anderen te triggeren.  Ik vind het ook fijn om dat wat ik interessant vind met anderen te delen. Vandaar mijn keuze voor Jan Dirk.”

Gigant is er blij mee. „Fotograaf Jan Dirk van der Burg (bekend van o.a. Volkskrant Magazine en ‘Olifantenpaadjes’) staat garant voor een humoristisch en ontregelend fotospektakel, waarin het sociale gedrag van de Nederlander onder de loep wordt genomen. Over hoe wij ons zelf presenteren op social media, hoe mannen wachten op de huishoudbeurs, hoe werkend Nederland er onder systeem plafonds bij zit en over ontnuchterende ervaringen in swingersclubs en bordelen. Met de muzikale omlijsting van Flavia Faas brengt hij het begrip diashow naar een nieuwe dimensie en als je bent uitgelachen, is je kijk op degene die naast je zit onherroepelijk veranderd. Nee, dit zie je inderdaad niet vaak.”

De voorstelling begint om 16:00 uur. Tickets kosten €10,00 (vrienden van Gigant betalen €8,00). Tickets zijn te koop via www.gigant.nl en aan de balie van Gigant.

Meer informatie: www.jandirk.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!