Fotograaf Nico Koster en anderen exposeren bij Veldkamp Thuis

Donderdag 7 juni 2018

Door Redactie

Nicole Koster

Fotograaf Nico Coster, bekend van de iconische foto’s van John Lennon en Yoko Ono in het Hilton Hotel in Amsterdam, exposeert vanaf morgen (vrijdag 8 juni) een keuze uit zijn werk bij Veldkamp Thuis aan de Stationsstraat nummer 110.

Daarnaast is werk te zien van beeldend kunstenaar Peter Bergenhenegouwen uit Sint Hubert met objecten en beelden. Over zijn werk zegt hij: ,,In figuratieve beelden onderzoek ik de betekenis en de verhalende inhoud van houding of gebaar. In de abstracte objecten is de beweging zelf het onderwerp. In veel van mijn werk verstoor ik de automatische aanname, de oppervlakkige blik.”

Schilder Arie Otten, verbonden aan de Ateliers Apeldoorn, completeert deze expositie met schilderijen van zijn hand. Zijn bron van inspiratie omschrijft hij als volgt: ,,Mijn werk bestaat uit lyrisch abstracte schilderijen en geabstraheerde landschappen. Ik hou van experimenteren met zowel de ondergrond als ook met het te verwerken materiaal. Mijn inspiratie haal ik vaak uit het dagelijkse nieuws en uit werken van kunstenaars als Anselm Kiefer, Mark Rothko, Karel Appel, Jan Cremer en anderen.”

Gijs Wanders, voormalig NOS nieuwslezer en succesvol schrijver zal vrijdag 8 juni om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) de expositie feestelijk openen.

Uiteraard kun je naast de kunst gelijk kennismaken met de laatste ontwikkelingen op woongebied.

In verband met de catering is aanmelden gewenst via info@veldkampthuis.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!