Foto’s Peter Vroon roepen emoties op

Maandag 8 januari 2018

Door David Levie

Peter Vroon is een graag geziene gast in Sam Sam. De man met de hoogste aaibaarheidsfactor van Apeldoorn en verre omstreken exposeert met grote regelmaat in het artcafé aan de Van Kinsbergenstraat. Deze keer belicht hij de thema’s dans, dood en levenslust in ruim 20 foto’s. Ze zijn de moeite waard.

Vroon is in de stad vooral bekend als popfotograaf. Daarnaast is hij actief voor Apeldoorn Direct en wordt hij gevraagd op begrafenissen. En dan zijn we meteen beland bij zijn meest indringende twee foto’s van de expositie. We zien zijn vriend Jack Liemburg en diens jonge zoon. Ze strooien samen de as uit van Cindy, de ex van Jack met wie hij ook na de scheiding een warme band had en de moeder van zijn zoon. Een tranentrekker van groot formaat, maar daar is Peter Vroon niet van. Integer legt hij het aangrijpende tafereel vast. Woorden zijn overbodig. De beelden zeggen genoeg.

Leven en dood liggen vlakbij elkaar. Het leven gaat door als anderen sterven, de vergankelijkheid ligt steevast op de loer, maar als bij Vroon om levenslust gaat dan is het ook feest. Het thema levert mooie foto’s op. Net als die van het onderwerp dans. Voor Vroon dé ultieme manier van expressie waarbij de danser (m/v) z’n hele lijf gebruikt. Zijn passie voor mensen die die die kunst verstaan spat van zijn foto’s af. Kijken dus. Dat kan nog tot en met 3 februari.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!