Friso Bladergroen neemt Muziekhuis Gert Nijkamp over

Donderdag 13 augustus 2015

Door Uitgeverij Stedendriehoek

© Stedendriehoek

Al zo’n twintig jaar is Friso Bladergroen te vinden in Muziekhuis Gert Nijkamp aan de Asselsestraat 275/2. Per 1 augustus heeft hij de zaak dan eindelijk ook overgenomen van Anita Nijkamp. “De tijd was rijp voor de overname”, knikt Friso (36). Hij zit meteen al boordevol plannen om het muziekhuis nog veelomvattender te maken dan het momenteel al is.

“Ik kwam hier destijds binnen als scholier met een bijbaantje. Ik speelde toen zelf al toetsen en kwam vaak in de winkel. Gert Nijkamp vroeg of ik op een woensdag kon meehelpen in de zaak. Ja, tuurlijk, graag zelfs! Die dag verkocht ik meteen een keyboard van het merk Roland à 5.000 gulden. Gert was hier zo verbaasd over – en tevreden uiteraard – dat ik nooit meer ben weggegaan.” Na het overlijden van Gert werd de zaak gerund door diens weduwe Anita, maar feitelijk was Friso de voorbije acht jaar al het gezicht van het muziekhuis.

Muziekhuis Gert Nijkamp bestaat inmiddels bijna dertig jaar en behoort tot de meest uitgebreide accordeonspeciaalzaken van Europa. “Wij zijn gespecialiseerd in accordeons, maar verkopen ook andere instrumenten zoals mondharmonica’s, gitaren en versterkers. Wij hebben een uitgebreide collectie bladmuziek voor zeer veel instrumenten en verschillende genres zoals klassiek, modern, rock, pop, jazz en religieuze muziek”, aldus Friso.

Op de gevel van de zaak prijkt, naast de bekende naam van het Muziekhuis, tegenwoordig ook de toevoeging Guitarshop Apeldoorn. Friso: “Bent u op zoek naar gitaren of gitaaraccessoires? Zowel onze winkel als de webshop www.guitarshop-apeldoorn.nl biedt een breed assortiment gitaren. Van beginners tot professioneel (custom shop), werkelijk alles wat u nodig heeft. Alle soorten gitaren en toebehoren zijn ruim vertegenwoordigd in iedere prijsklasse. Sinds enige tijd zijn wij officieel dealer van Fender-gitaren en -versterkers, alsook van de eveneens sterke merken Gretsch, MusicMan, Schecter, Ibanez, Squier, Eastman, L’Arrivée en Lâg. Leuk in het snarensegment is trouwens ook de kleine collectie ukeleles (van instap model tot volledig massief, handgemaakte modellen), waarover we momenteel beschikken. Op versterkergebied zijn we dealer van onder meer Marshall, Vox, Orange, Blackstar en MarkBass.”

Naast het grote assortiment aan instrumenten en accessoires in het Muziekhuis, kan een muzikant er ook terecht voor reparaties. Het team van Bladergroen is qua expertise op dat gebied van alle markten thuis. Verder is de winkel ook maatschappelijk betrokken middels ondersteuning van muzikale evenementen elders. “Dat doe ik niet vanuit zakelijk oogpunt, om zo nodig gezien te willen worden. Die gedrevenheid komt puur voort uit mijn plezier in het vak en mijn grote liefde voor muziek.”

Voor meer informatie, telefoon 055-3557356, website www.gertnijkamp.nl en webshop www.guitarshop-apeldoorn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!