Help de bevolking van Oekraïne

Gare Du Nord Beats en Stilettoheals

Zondag 11 december 2011

Door Stadsmens

Constance

Omdat onze vaste muziekblogger met zijn eigen band op een podium in Rotterdam staat, en de vaste fotograaf een zakendiner heeft, hebben wij als volledig geïmproviseerd reporters duo de taak op ons genomen Apeldoorn Direct te voorzien van een mooi fotoverslag. Héél naar vonden we dat niet. Een beetje nerveus kwamen we een half uur voor aanvang de popzaal van Gigant binnen en strak op tijd begon het concert.

Al bij de eerste tonen van het intro kwam het publiek in Gigant los. Dat belooft een mooie avond te worden.

De altijd zwoele zangeres Dorona Alberti verleidde vanaf het eerste moment zowel haar bandleden als het publiek. De interactie tussen haar en de saxofonist Paul Ensink leverde mooie plaatjes op voor onze fotograaf ©onstance. Ook wanneer gitarist Aron Raams een solo weggeeft en Dorona zich tegen zijn rug aan vleit raakt de zaal in  extase. Iedereen gaat uit zijn dak.

Het is een andere Gare Du Nord dan ik ken, ik heb steeds het gevoel dat deze band nummers van Gare brengt, naast eigen werk. Ik mis de oprichters Doc (Ferdy Lancee) en Inca (Barend Fransen), die laatste vooral in de zang. Voor mij zijn die twee hét gezicht van Gare Du Nord.  Sinds 2007 is de band versterkt met de van oorsprong Italiaanse Dorona Alberti. Dat maakt de live optredens levendiger en uitermate sexy en zwoel.

Ook vanavond. Getuige de vele prachtige foto’s die Constance schoot. Zij bleef maar naar die fantastische rode killer stiletto’s kijken! Dorona trakteerde ons op 3 outfits, die elke keer met luid applaus werden ontvangen. De dames in het publiek discussieerden over welk jurkje het beste bij haar figuur past, maar als je bedenkt dat ze een half jaar geleden is bevallen van haar zoon, zeg ik wauw, wat een geweldig stoere en sexy vrouw staat hier!

De nieuwe nummers zijn wat meer pop en minder lounge, en ook drummer Oscar Stone krijgt ruimte voor solo’s. De afwisseling tussen nieuw en bekend werk was goed gedaan, bij de eerste tonen van bekende nummers als ‘Love Will Find A Way’, ‘Marvin & Miles’ en ‘Summertime’ reageert het publiek meteen maar ook de nieuwe nummers worden enthousiast ontvangen.

Het concert duurde veel te kort, maar de afsluiter ‘Boogie’ was top. Het publiek bleef nog lang nagenieten in de popzaal en hoefde niet lang te wachten op het moment de bandleden van dichtbij te zien én te spreken. Zo begreep ik van de gitarist dat Ferdi geblesseerd is maar nog wel de nummers schrijft. Ik heb in elk geval weer alle handtekeningen op de van de muur gerukte poster voor in mijn hal! Het was een prachtige avond!

Judi (verslag) en Constance (foto’s)

Setlist: Intro.. Love Will Find A Way, Marvin & Miles, 30 Something, Gucci Girl, I Want Love, Almost There, Dish Of The Day, Matter Of Time (unplugged), Summertime, Something Like That, Fantasize The Love, Berlin Beat, Language Of The Blues, More Than Madly, Back Jack, Something In My Mouth, Beautiful Day, Boogie.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?