Wie heeft gelijk Volkert van de G of John B

Woensdag 30 september 2015

Door StrangeArt

 

Onze eerste asielzoeker Volkert van de Graaf is zonder problemen geland in Apeldoorn, geen relletjes, geen demonstraties. Maar wat blijkt, hij schopt nou zelf een rel. In Brandpunt Reporter stelt Volkert dat hij niet wil werken aan het vinden van een baan want dan kan hij niet gratis meer procederen (!). Ook zou hij zijn re-integratie in de samenleving frustreren en niet samenwerken met de reclassering. Zijn door Apeldoorn beschikbaar gestelde woning gebruikt hij ook niet volledig, hij verblijft vaak in Harderwijk. (Volkskrant, NOS)
Onze burgemeester John Berends stelt (NOS) “dat voor Van der Graaf dezelfde rechten en plichten gelden als voor andere bijstandsgerechtigden in Apeldoorn. De moordenaar van Pim Fortuyn komt zijn afspraken en verplichtingen na”

Hier is duidelijk sprake van verschillende meningen. Volkert van de G: ik werk niet mee. John: “Hij komt zijn afspraken en verplichtingen na”
Zelf denk ik dat Volkert de zaak bruuskeert en niet mee werkt, hij is een procedure neuker, in de gevangenis was het (van horen zeggen) zijn dagtaak om aan de hand van de wet en het gevangenisreglement bezwaarschriften te schrijven voor hem zelf en anderen.

Hoe verder: Volkert heeft een bijstandsuitkering. Dat houdt in dat hij maar drie dagen per week afwezig mag zijn. Ook heeft hij een sollicitatieplicht, het niet voldoen aan die plicht levert een strafkorting op. Als zijn partner ook een uitkering heeft geldt voor beiden de voordeurdelers wet. Gelijke monniken, gelijke kappen, ieder bijstandsgerechtigde moet het zelfde worden behandeld.
Het CDA Apeldoorn heeft inmiddels vragen gesteld aan het college, in de Tweede Kamer wordt dit item behandeld in het vragenuurtje. Wordt vervolgd dus.

(Over de foto: De afgebeelde persoon is niet John Berends en jammer genoeg ook niet Volkert van de G.)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!