Help de bevolking van Oekraïne

Gemeente Apeldoorn daagt jongeren uit

Donderdag 8 november 2012

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Met de campagne ‘Overtuig’ daagt de gemeente Apeldoorn jongeren uit om een filmpje te maken waarin duidelijk wordt dat vernielingen en vuurwerkvandalisme niet bijdragen aan een feestelijke jaarwisseling.

Deze filmpjes kunnen tot 30 november 2012 worden gepost op www.overtuig.nu. De filmpjes zijn openbaar en bezoekers van de site kunnen hun stem uitbrengen op de beste spot. De filmpjes worden getoetst aan de voorwaarden die voor de campagne zijn gesteld. Op 21 december maakt de gemeente de winnaar bekend. De winnaar wint een workshop van DJ Giel georganiseerd door United DJ School, daarnaast vertoont Omroep Gelderland eind december een weeklang het winnende filmpje na het journaal van 18.20 uur.

De gemeente Apeldoorn probeert al enkele jaren jongeren ervan te overtuigen dat ook zonder wangedrag en vandalisme oud en nieuw vieren de moeite waard is. Dit jaar vraagt de gemeente aan jongeren om een tv-spotje te maken waarin duidelijk wordt dat vernielen en vuurwerkvandalisme niet bijdragen aan de feestvreugde. Voor de campagne heeft de gemeente verschillende scholen in Apeldoorn benaderd om deze als lesmateriaal op te nemen en  diverse verenigingen en organisaties die met jongeren werken.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?