Gerommel bij Coda?

Vrijdag 12 oktober 2012

Door Redactie

Er is flink gedoe over de cijfers van Coda. Het pingpongballetje kwam aan het stuiteren door een anonieme brief vorige week van “CODA medewerkers” aan de gemeenteraad. Hierin wordt gesteld dat er bij Coda met bezoekcijfers wordt gerommeld.

Angstige medewerkers die zich grote zorgen maken over het voortbestaan van de bibliotheek en natuurlijk ook hun eigen baan. En dan stuur je dus anoniem een brief naar Marktplein 1.

Klokkenluiders of een judasstreek? Waarheid of niet, de raad eist ieder geval helderheid van Coda. De Stentor volgt het iedere stap en ook op Twitter is hashtag #Coda vaker kritisch terug te vinden.

Uiteraard ontkent de directie de beschuldiging. En dat doen ze niet zo maar, maar met een heus communiqué. Getekend door de ondernemingsraad en managementteam. Dat soort eensgezind voelt dan wel weer een beetje ongemakkelijk.

Het is zeker niet makkelijk sturing te geven aan Coda. Natuurlijk kan het, maar is het is toch een soort appels, peren en nog een fruitsoort onder één dak. Dat vraagt om heel veel helderheid in de cijfers en een daarbij aansluitende inspirerende visie.

Victor Doorn, voorzitter van de Raad van Toezicht, vat het op Twitter weinig vrolijk samen: “Bibliotheek bezoek zal nog verder teruglopen, museum heeft historische bewaar en culturele functie”.

Of er gerommeld is met de bezoekcijfers weten we nog niet zeker, maar het rommelt in ieder geval bij Coda. Het is nu eerst aan de directie om alle geruchten met feiten te weerleggen.

En dan gaan wij in de tussentijd gewoon met zijn allen naar “De ongeziene gezien”. Want dat is alvast een inspirerende tentoonstelling.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!