Gigant als ‘Hot Club’

Maandag 24 februari 2020

Door Gerard Oltmans

Storm en regen konden de jazzliefhebbers gisteren, zondag 23 februari, niet uit Gigant weghouden. Er was daar weer de maandelijkse Jazzclub.

Elke maand heeft de jazzclub een ander thema. Deze keer was het de Hot Club de France, een jazzstijl die een samensmelting is van Jazz en zigeunermuziek, met die kenmerkende opzwepende ritmes. Zoals altijd is de club in 3 blokken opgedeeld het opwarmen mag gedaan worden door de Guus Essers band, waarna het de beurt was aan Lex Kemper met Bruno Rombouts en Martin van Delden. Lex speelt meestal met een beperkt volume. Genietmuziek, kaasje, wijntje, heerlijke Franse jazzy muziek. Irritant vond ik dan wel dat erachter in de zaal luid doorheen gepraat werd. Lex had daar minder moeite mee en zei dat het bij de soort muziek hoorde, die maakt mensen gemoedelijk en gezellig.

Aanstekelijk

Het derde uur was voor Capelino met een variatie op de muziek uit Hot Club de France. Deze muziek was oorspronkelijk alleen bedoeld voor snaarinstrumenten, maar Capelino vulde deze aan met een saxofoon en een zangeres. Capelino ontstond in de jaren’80 en speelde nationaal en internationaal, speelde 2x op het North Sea jazzfestival en won diverse prijzen. En speelde ook samen met Stephane Grappelli, op een cd van Capelino. Na een stop is een aantal jaren geleden het optreden weer opgepakt. En het moet gezegd, gelukkig maar, het was een heerlijk optreden, eigen nummers en bekende jazznummers die vaak door de band opnieuw gearrangeerd waren. Aanstekelijke vrolijke jazzmuziek die ook de bezoekers aan het dansen bracht. Het was weer een middag genieten.

De volgende Jazzclub is op zondag 22 maart met o.a. Hermine Deurloo, Rembrandt Frerichs en Juul Beerda….. A Breeze of Jazz

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!