Gigant mag ook weer: een weekend vol muziek

Zondag 13 juni 2021

Door Peter Vroon

Na een maandenlange stilte mocht ook Gigant afgelopen week officieel de deuren weer openen. En dat resulteerde in optredens de afgelopen dagen. Vrijdag- en zaterdagavond opende Gigant de deuren met de ‘Seated Specials’; optredens van Ruben Hoeke en Edgar Koelemeijer, Erwin Java en Sean Webster.

In hun voorprogramma vrijdagavond speelde Aaron Sabury en jonge blues/singersongwriter. Hij begeleidde zichzelf op drum en gitaar. Hij mocht het weekend aftrappen en deed dit op een ontspannen manier. Gewoon lekker spelen.

Ruben Hoeke en Edgar Koelemeijer

Vrijdagavond werd een coveravond waarin Ruben en Edgar diverse artiesten langs lieten komen waaronder de Stones, Hendrix, Queen, Lennon, Brood en Bowie. De 2 mannen trokken alle muzikale registers los om de publiek te vermaken en samen de boodschap ‘We kunnen en mogen weer’ over te brengen. Vrijdag was meer de avond van de akoestisch versterkte muziek welke door het aanwezige publiek zeer gewaardeerd werd en enthousiast de 2 mannen ondersteunden met applaus. De lichtman omlijste de avond met mooie kleuren en liet een ieder genieten van de schoonheid van het licht.

Erwin Java en Sean Webster

De dag daarna knalde de Popzaal als van ouds. Heerlijk jankende gitaren van Erwin Jafa en Sean Webster. De in Nederland wonende Sean Webster liet de zaal denderen met de luide Rock- en Bluesklanken. Samen met all rounder Erwin Java brachten beide heren de zaal in vervoering. Na 9 maanden kon de band eindelijk weer spelen. Ze lieten het publiek dan ook vol op meegenieten van de intens zachte en sfeervolle gitaarsolo’s om vervolgens samen hun gitaren heftig te laten janken en elkaar uit te dagen tot grote hoogten.

Het werd een Blues-rock avond van een grote klasse en eentje waar we nog lang van kunnen nagenieten.

Gigant Popzaal, 11 en 12 juni 2021, Seated Specials

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!