Gigant Muziekcafé: Eerie Wanda

Dinsdag 3 februari 2015

Door Pedro Waldenaar

Gerard Oltmans

Het is zondagmiddag 1 februari ’15: op de Jachtlaan rennen mensen voor hun leven; het acht uur Journaal is voor een keer verstoord en in het muziekcafé van Gigant speelt de band Eerie Wanda.

Een vierkoppige band van de Nederlandse singer-songwriter Marina Tadic; Ze is geboren in het Bosnische Zenica en opgegroeid in Nederland; in 2012 afgestudeerd aan de Kunstacademie.

Een bijzondere lieve en bescheiden zangeres; die lekkere muziek maakt; goed om naar te luisteren; goed gespeeld; dromerig. Het doet me een beetje denken aan de jaren vijftig; rustig voortkabbelend en zeker goed voor het vermaak. Het is muziek met een knipoog: ga ik er nu wel of niet voor?

Het zijn goede popliedjes; prima ondersteund door de bandleden. Buiten is het koud en druilerig; langzaam komen enkele lopers van de Achmea midwinter marathon binnen; binnen wordt zomerse muziek gebracht. De tegenstelling tussen het weer en de zomerse liedjes lijkt onoverbrugbaar. Is dit het probleem of is de bescheidenheid of is het het tijdstip…..of het publiek?

Het contact met het publiek ontbreekt: de passie gonst niet door het café en dat is jammer voor deze band.

Bandleden: Marina Tadic -songwriting, vocals, guitar; Jasper Verhulst -bass, Bram Vervaet –guitar; Nic Niggebrugge -drums.

Setlist: o.a. Happy; dream; harmony; I am overhere; volcano; still; the field; reason; vinny.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!