Golden Earring in de Twilight Zome in Orpheus ?

Maandag 24 februari 2014

Door Peter Vroon

Pers Orpheus

Golden Earring is een begrip in Nederland. Deze mannen die al decennia lang de muzikale maat aangeven in ons land, bezochten zaterdagavond de uitverkochte Koning Willem-Alexanderzaal in Orpheus.

De toon werd gelijk gezet door de “meester” drummer Zuiderwijk, vanaf maat 1. Wat een performer en muzikant is hij.

Nummers als Back Home, Sound of the screaming Day, 5 Miles to go, When the lady smiles kwamen langs als een feest van herkenning.

Barry Hay had wat stemproblemen in de hoge regionen. Waarschijnlijk een verkoudheid. Radar Love kwam daardoor niet helemaal zuiver tot zijn recht. Dit deerde de fans echter helemaal niet. De zaal ging met name bij de tweede set compleet uit zijn dak. Het laatste gedeelte werd dan ook staand op de plaatsen meegezongen en gedanst. Het dak ging eraf in de soms toch wat onduidelijke akoestische gitaren brei. George Kooymans deed een solonummer aan het begin van de tweede set. Geweldig, om kippenvel van te krijgen. De altijd nors kijkende Rinus Gerritsen is een geweldige bassist. Diep respect voor zijn vette Bass licks. Zelfs een cello als Bass gebruiken is gedurfd. Mooi dat het klonk. De mannen zijn het niet verleerd. Echter super Rock & Roll is het nu ook weer niet. Zeg maar braaf 2014.

Al met al was het zeer de moeite waard om deze avond mee te maken. Het verveelde geen moment en dankzij de perfecte visuals en mooie podium verlichting was het helemaal super.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!