‘Grande finale’ Gelderse Volleybalmaand in Apeldoorn

Dinsdag 30 juni 2015

Door Redactie

Gisteren maakten ruim 370 basisschoolleerlingen in Apeldoorn uitgebreid kennis met beachvolleybal tijdens de ‘Grande Finale’ van de Gelderse Volleybalmaand. Vandaag werd op het oude Zwitsalterrein, dat speciaal voor het WK tot een tijdelijke beachvolleybalaccommodatie is omgetoverd, gestart met tal van volleybalactiviteiten en clinics.

Eenmaal moegespeeld vervolgde de groep haar weg naar theater Orpheus. Daar vertelden WK Beachvolleybal-ambassadeur Sander Mulder en Jong Oranje speelster Laura Bloem over alle ins and outs van de sport. In een grote optocht, onder begeleiding van een vrolijke sambaband, vertrokken de kinderen daarna naar het stadion op het Marktplein om de WK toppers in actie te zien.

Juni is door volleybalbond Nevobo, de provincie Gelderland en de Gelderse Sport Federatie uitgeroepen tot Gelderse Volleybalmaand. Deze maand zijn er daarom extra veel breedtesportactiviteiten voor leerlingen van bassischolen en voortgezet onderwijs. In de aanloop naar het WK Beachvolleybal maakten al meer dan 30 duizend kinderen in de Provincie Gelderland kennis met de sport, waarvan 7 duizend Apeldoornse kids.

De Nederlandse dames Jolien Sinnema en Rimke Braakman vochten vandaag een titanenstrijd uit met de Canadezen Pavan en Bansley. In een uitverkocht huis waren ruim 2000 bezoekers getuige van een zinderende wedstrijd. De aanwezigen in Apeldoorn -waaronder oud-volleyballer Peter Blangé en atlete Dafne Schippers- zaten op het puntje van hun stoel, waarbij het Nederlandse duo nipt aan het kortste eind trok. De wedstrijd eindigde in 19-21, 26-24 en 15-13 in het voordeel van de Canadezen. Sinnema: “Het was ontzettend spannend. Je ziet op dit niveau dat elk foutje wordt afgestraft. Het is heel jammer dat we deze wedstrijd hebben verloren.” Echter zien Sinnema en Braakman voldoende kansen. “We groeien in het toernooi en worden steeds sterker,” aldus Braakman. “Daarbij steunt het publiek ons in Apeldoorn om vol voor elke actie te gaan.” Sinnema strijdbaar: “Morgen spelen we tegen de Australiërs, die gaan we gewoon aanpakken!”

Morgen starten de eerste wedstrijden op het Marktplein om 11.00 uur. Om 13.00 uur komen de Nederlanders Jolien Sinnema en Rimke Braakman in actie. Gevolgd door Michiel van Dorsten en Steven van de Velde om 19.00 uur. Kaarten zijn te koop vanaf € 5,00 via de website www.wkbeachvolleybal2015.nl en aan de kassa op het Marktplein.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!