Gratis feest EP-release THE DOOTS In Gigant

Woensdag 11 mei 2011

Door Randy Gasper

Lang gewacht, maar dan nu eindelijk gekomen: de eerste EP van de Apeldoornse band The Doots. Met maar liefst 6 eigen nummers op één album wordt de eerste stap gezet naar de grote podia.

Het gegeven dat de eerste EP – genaamd The Sound of Love – nu een feit is, moet natuurlijk gevierd worden. In samenwerking met Gigant zullen The Doots daarom de lancering van hun eerste EP groots vieren met een heuse The Doots EP Release Party. Zaterdag 21 mei a.s. vindt de lancering en viering plaats op het poppodium van Gigant, waar om 21.00 uur het programma begint. Wie feest viert, trakteert: entree is gratis!

In het voorprogramma staat Ben van Essen (winnaar laatste editie Plugged) en de Friese formatie Smack the Apple (bekend van o.a. 3FM). De avond gaat gepaard met sfeervolle muziek en interactieve video’s. Zo worden er o.a. interviews getoond met de bandleden en zal de clip Sarah te zien zijn. Er kan deze avond natuurlijk ook volop getwitterd worden over deze band en in het kader van de EP-titel The Sound of Love wordt er natuurlijk ook voldoende aandacht besteedt aan de liefde (voor muziek).

 

THE DOOTS

In de zomer van 2009 vonden gitarist Sander van Eldik en drummer Patrick Nuesink de tijd rijp om samen een band te starten. Al gauw werd bassist Elmo Lamers en zanger Jeffrey Hendriks toegevoegd aan dit gezelschap. ‘The Doots’ waren geboren, een nieuwe eigenzinnige band aan het Nederlandse gitaarpopfront.

Er werd al gauw hard gewerkt aan eigen materiaal met inspiratiebronnen als The Beatles en The Who. En met succes, want in januari 2010 won de band de eerste prijs op de Apeldoornse bandjescompetitie ‘Plugged’, gevolgd door de eerste prijs op het Palm Studentenband Festival in Zwolle april 2010. Met hun karakteristieke gitaarsound, het omfloerste stemgeluid van leadzanger Jeffrey en de Engelstalige, vaak autobiografische teksten geschreven door bassist Elmo en zanger Jeffrey, winnen ze steeds meer harten van het publiek.

Na een succesvol optreden op Bevrijdingsfestival Overijssel mei 2010 staat The Doots niets meer in de weg om voor de grote podia te gaan.

EP

In een jaar vol optredens en wedstrijden is er achter de schermen hard gewerkt aan het componeren en schrijven van nieuwe nummers. Inmiddels zijn er zo’n 10 nummers af, waarvan 6 nu het levenslicht zien op de eerste EP. De EP –  genaamd The Sound of Love – wordt op 21 mei feestelijk gereleased in Gigant, de plek waar The Doots hun eerste prijs ooit wonen tijdens Plugged! De EP is te koop vanaf 21 mei en kost € 5,-.

Voor kaarten ga naar: www.gigant.nl en voor meer informative naar: www.thedoots.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!