Gratis rondje langs kunst uit Apeldoorn

Donderdag 18 augustus 2016

Door Redactie

Nog een paar dagen zijn ze te zien, de werken van bekende en minder bekende Apeldoornse kunstenaars. Op de laatste dag van de zomerexpositie ’Apeldoorn bekent kleur, geeft gastcurator David een rondleiding in ACEC. De aanvang op zondag 21 augustus is om 14 uur.  Entree en toelichting op de schilderijen, installaties, beelden en foto’s zijn gratis.

Levie wordt komende zondag onder meer geassisteerd door kunstschilder Menno Vos. De Apeldoorner, in het dagelijks leven docent aan de Politie Academie, maakt momenteel naam met zijn kleurrijke abstracte schilderijen. Dit jaar werd hij uitgenodigd door een galerie in New York om naar Amerika te komen, in november wacht The Big Apple opnieuw op hem. Een derde trip naar New York ligt daarna in het verschiet. Een aantal van zijn explosieve schilderijen is in ACEC te zien.

Naast werk van bekende kunstenaars als Ferry Staverman, Pier Pennings en Hanspeter Nagtegaal is er ruimte voor twee grote muurschilderingen van Apeldoorners die net als Vos grenzen verleggen: Guido Nieuwendijk en Jasper van de Graaf. Er zijn foto’s te zien van onder anderen Jacintha Bierens en Astrid Ufkes die beiden lid zijn van de stichting Ateliers Apeldoorn.

Maar er is ook ruimte gemaakt voor design (sprookjesachtige kleding), sieraden van Remy Verzantvoort en een tafel gemaakt van ski’s. Lisette van Straten is een Jong talent die aan de kunstacademie (Minerva Groningen) studeert, Kirsten van Campen is met veertien jaar de jongste van het gezelschap.

Grote namen èn jong aanstormend talent: ze komen aanstaande zondag stuk voor stuk tijdens de rondleiding aan bod. Aan de bar zijn drankjes en hapjes (niet gratis) verkrijgbaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!