Harrie Babba zet Orpheus op zijn kop!

Maandag 25 januari 2016

Door TheaterStefan

 

 

Jon van Eerd slaat een nieuwe frisse koers in; dit keer beland zijn alter ego Harrie Vermeulen in het land van duizend en 1 nacht en speelt hij Harrie Babba (Vermeulen) de geest uit de fles.

Het word Harrie dit keer wel erg moeilijk gemaakt, omdat hij als geest uit de fles moet gehoorzamen aan elke willekeurige gek die hem uit de fles tovert. Harrie wordt heen en weer geslingerd tussen hilarische misverstanden en dolkomische verwikkelingen.

Het land word geregeerd door de Sultan; of mag ik Sul zeggen? De Sultan (Arie Cupe) heeft een verwende dochter Sultana (Cindy Bell) die Harrie uit de fles heeft getoverd. Harrie moet gehoorzamen en maakt het de bedienden (Irene Kuiper en Arian Foppen) in het paleis onwijs lastig als Sultana weer een onmogelijke wens doet. Cindy Bell weet in haar rol humor te breng door juist de onuitstaanbare prinses zo goed te spelen dat je bijna medelijden krijgt met haar vader De Sultan.
Arie Cupe speelt de rol van Sultan op zijn manier meesterlijk, Cupe gaat al heel wat jaren mee in musical/theater land en blijft toch zich zelf elke keer weer vernieuwen en dat verdient respect.
Daarnaast is er ook een slechterik in het verhaal de Groot Vizier Hakabar word meesterlijk gespeeld door Joey Schalker. Schalker weet met zijn slechtheid en tikkeltje domheid het verhaal een hele andere wending te geven, is het niet dat Harie Babba de regie blijft houden in het verhaal.

Jon van Eerd speelt op zijn manier op erg hoog niveau, de nummers en grappige teksten zijn van zijn meesterlijk hand want hoevaak kan er wat in een tekst staan….. als het aan Van Eerd ligt niet vaak genoeg.

De slachtoffers van de avond door de grappen van Harrie Babba  zijn toch wel Irene Kuipers die een geweldige bediende Faida neer zet en op niet te evenaren 50 rondjes loopt door het paleis en een geweldig dans/zing-nummer tot vervelends aan toe blijft herhalen tot Harrie de betovering stopt en als klok meesterlijk. Ook de geniale rol van Arian Foppen die de hele show op het begin en einde na naakt op het toneel staat met een mand om zijn middel, dit omdat Sultana Harrie de opdracht heeft gegeven alle bewakers naakt te laten zijn en Harrie bij het terug toveren natuurlijk per ongeluk 1 is vergeten.

Harrie Babba is de eerste show geproduceerd door Jon van Eerd zelf met zijn productie maatschappij Pretpakhuis.  Je merkt dat Van Eed losser is nu hij zelf produceert de grappen leuker zijn en Harrie Babba Vermeulen nog lang niet verveeld dus als het aan ons ligt verwelkomen wij hem snel weer met een nieuw eigen gemaakte show.

Kijk hier voor de speellijst van Harrie Babba.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!