Heather Nova mooi en sereen in Orpheus

Vrijdag 7 februari 2014

Door Peter Vroon

Renaldo Markus

De avond oprende met een te hard spelende, blotenvoeten en pet achterstevoren aardige jongeman: de broer van Heather. Mooie reggaestem met een raspend schel geluid overstemde zijn even te schelle gitaarsnaren. Kennelijk de decibelmeter vergeten!! Gauw doorspoelen naar Heather

Heather met haar loepzuivere en serene stem. Ze doet me denken aan de elfenvrouw uit ‘In de ban van de ring’. Begeleid door een chello-spelende vijfiger kabbelde Heather van het ene lied naar het andere. De muziek zweeft tussen Folk en progrock in. Af en toe switchend tussen de stemvervormende microfoon en de gewone. De vijftiger begeleidde Heather op de piano. Mooi en ingetogen.

Na een aantal nummers lijkt het er even op dat mijn aandacht verslapt, maar door een mengeling van techniek van de vervorm microfoon krijgen sommige nummers iets meer dan de nummers waar Heather alleen zichzelf begeleid. Heather speelt zelf op de vleugel, wat me deed denken aan een soort ‘Chi Goltrane’. Met haar mooie lange haar is het ook een soort ‘look-a-like’.

De nummers hebben over het algemeen het karakter van lief en zacht. Een goede keus van Orpheus om haar te laten spelen in de half gevulde zaal. Heather neemt je mee naar een droomwereld, waarin elfensongs en pure wegdroomnummers samen komen.

Ik weet wel dat ik vredig kan gaan slapen door deze mooie zachte nummers. Heather, je heb me verrast met je mooi akoestische concert.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?