Heftige 2e editie Bloodfest

Maandag 27 januari 2020

Door Ernst van Rossum

De popzaal van Gigant was dit weekend weer de basis voor het Bloodfest. De 2e editie van dit ééndaagse festival met 6 bands, met als hoogtepunt wel Bleeding Utopia. Deze melodische death metal band uit Zweden bleek wel het een heel gave band.

Het was niet druk, maar wel heel gezellig. Hordearii was de opener; deze Nederlandse death/trashmetal band ging er heftig op los. Leuke opzwepende band die het vuur al vast een beetje opstookte. Bloodphemy, medeoprichter van dit festival, was als 2e band aan de beurt. Deze deathmetal band tekent altijd voor een goede performance en dat was nu ook weer het geval. Doomas speelde daarna; melodische dark-doom metal uit Slowakije. Dit paste mooi in de line-up, ze speelden goed en degelijk.

Favoriet

Bleeding Utopia was wel mijn favoriete band, samen met The Monolith Deathcult. Deze Zweedse band beukte er lekker op los. Een gave band, zeker een aanrader voor op andere festivals. Deze band wil je echt vaker horen. Korpse betrad daarna het podium: een slapping brutal deathmetal band die zeker een aantal mensen in de zaal in beweging bracht. Er was jammer genoeg niet genoeg publiek om een heuse pit/ cirkelpit te manifesteren.

De slot-act of headliner was The Monolith Deathcult. Een top band en dat maakte ze ook deze avond weer waar. Alleen waren er kritische geluiden over het geluid. Het was mij niet opgevallen om eerlijk te zijn. Ik vond het wel goed klinken.

Metal in Gigant

Het was weer een tof avondje metal. Ik ben ook blij dat er op regelmatige basis metal wordt geprogrammeerd in Gigant. Ik kan mij dan ook niet vinden in de kritiek dat er te weinig metal is te horen in Gigant. We zijn amper dit jaar begonnen en we hebben al 3 keer een metal event gehad.

Ik heb weer genoten; op naar het volgend evenement.

Zaterdag 25 januari, popzaal Gigant, Bloodfest

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!