Her Majesty op zijn best

Zondag 9 september 2018

Door Ernst van Rossum

Her Majesty bestaat uit Bertolf Lentink (gitaar, pedal steel), Diederik Nomden (gitaar, toetsen, mondharmonica), Jelle Paulisma (gitaar, toetsen), Bauke Bakker (drums) en Dirk Schreuders (bas). In hun vroege jeugd hebben de heren een heftige versie van het Beatles-virus opgelopen, wat de oprichting van deze Beatles coverband verklaart.
Stuk voor stuk hebben ze een superieure stem- en instrumentbeheersing, waardoor zelfs de lastigste nummers klinken als Beatlessongs. Daarnaast zijn het elk getalenteerde muzikanten die uitgaan van hun eigen kwaliteiten, en er niet op uit blijken om klakkeloos hun voorbeelden na te bootsen. En dat is het geheim achter het succes van Her Majesty.

Het repertoire is ondertussen uitgebreid, de band besloot ook Crosby, Stills, Nash & Young te coveren.
De band is vernoemd naar de hidden track ‘Her Majesty’ op het album ‘Abbey Road’ (1969) die pas begint na 14 seconden stilte na het nummer ‘The End.’

Vrijdagavond 7 september, speelden ze in Gigant heerlijke deunen uit vervlogen tijden en dat boeide het publiek, die in vele getale waren gekomen. Her Majesty is een geoliede machine waar plezier zichtbaar voorop staat in het maken van muziek. Ruim 2 uur lang weten ze de zaal te boeien, vooral de samenzang bij één microfoon gaf een sfeervol geheel.

Al met al weer weer toffe avond met goede muziek in Gigant.

Vrijdag 7 september, popzaal Gigant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!