Het Cultuurkwartier…..Tijd voor een initiatief!

Donderdag 20 februari 2014

Door Frank Morhee

Volgens mij ging het zo: “Lang lang geleden was er iemand en die riep: Laten we de culturele instellingen in het centrum van Apeldoorn een leuke naam geven en zodoende kwam er het Cultuurkwartier”. Dit Cultuurkwartier bestaat uit het ACEC, Gigant, Markant, JT Bioscopen, Coda en Orpheus. Werken zij samen of is het niet meer dan een verzamelnaam. Wat zien wij eigenlijk terug van het Cultuurkwartier?

Hoe het ook kan 
In Apeldoorn zie ik op andere plekken instellingen samenwerken om in deze moeilijke periode te overleven. Zo is bijvoorbeeld STA een samenwerking aangegaan met Midushi en  Popschool Apeldoorn. Ik bevind mij met enige regelmaat in hun pand aan het Jean Monnetpark omdat ik daar met mijn “boyband” mag trainen. Kind aan huis zullen we maar zeggen.  Ik heb de afgelopen periode gezien hoe deze drie partijen samenwerken om er een bruisend geheel van te maken, en dat is ze gelukt. Als zij het kunnen waarom lukt het dan niet in het centrum?

Samenwerken
Het Cultuurkwartier heeft in mijn ogen, die niet alles zien,  potentie genoeg om er samen iets fantastisch neer te zetten. Hoe? Dat vertel ik nu!.

Als ik een initiatief mag aandragen dan is dat het volgende: In onder andere Amsterdam kun je een filmabonnement nemen. Met dit Cineville abonnement kun je voor 19 euro per maand onbeperkt naar een geselecteerd aantal filmtheaters. Waarom bedenken de partijen die betrokken zijn bij het Cultuurkwartier geen verdienmodel en passen zij hetzelfde toe. Stel je voor dat je voor 25 euro in de maand onbeperkt naar de film kan in JT Bioscoop of Gigant, dat je tevens een expositie in Coda en het ACEC kunt bezichtigen én een geselecteerd aantal voorstelling in Orpheus kunt bekijken. Ik geloof er in! jij ook?

Bedrijven als Netflix en Spotify laten zien dat mensen willen betalen voor een muziek- of filmabonnement, terwijl je deze content ook kan downloaden. Ik maak dagelijks gebruik van beide abonnementen omdat ik het makkelijk vind en het relatief goedkoop is.

Daar waar ik nu 1x in de maand naar de bios ga zou ik met zo’n pas vaker gaan. Niet thuis een film kijken maar hup even de stad in om een film te kijken. Mocht het geïntroduceerd worden in Apeldoorn dan kunnen ze mij alvast rekenen als abonnee!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!