Het Festival van de ‘Moog’, Afterslag Gigant

Woensdag 23 januari 2019

Door Peter Vroon

He poppodium van Gigant was afgelopen zondag, 20 januari, de plek voor ‘Afterslag’. Dit is een jaarlijks terugkerend eendaags evenement in de slipstream van het overbekende Eurosonic Noorderslag Festival.

Yin yin opende het festival, een mix van progressieve rock, dance en alto rock denderde de zaal in. De mannen gekleed in typisch jaren ’60/’70 gewaden. Het mooie is dat Yin Yin me deed denken aan de periode van Pink Floyd in hun muzikale jaren.

De Slowaakse band The Ills vervolgde de show met een mengeling van prog rock, metal invloeden en punk. De band ging 3 kwartier onverdroten door.

Dave Buddha startte om 18.15 uur met een ode aan Ramses Shaffy met stemsamples en een aaneenschakeling van hiphop invloeden. Dave neemt je mee naar zijn droomwereld.

Tot slot speelde het elektronica duo Amay Root de popzaal plat. Met stevige, strakke, gevoelige beats en heel opzwepende harmonieën. Deze muziek kan je het beste met dichte ogen beluisteren zodat het beter doordringt in de muzikale brains.

Heel opvallend is het feit dat alle bands voorzien waren van ‘Moog’ synthesizers. Ze speelden een prominente rol speelden in de muziek. Het is een revival van de jaren ’60 en ’70. De aloude ‘Moogs’ domineren het muzikale spectrum van het festival. Een waar genot om jonge muzikanten de liefde  voor de Moogs te zien bedrijven.

Afterslag, Gigant, 20 januari 2019

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Festival Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!