Het huis van de kunst

Maandag 13 mei 2019

Door Edward Butter

Als iedereen denkt dat iemand anders het doet, dan gebeurt er niets! Zo kan het zijn dat er in heel Saoedie Arabie niemand in Allah gelooft, maar niemand dat hardop durft te zeggen daar anders de kop eraf gaat. Oeps, ik draaf gelijk weer door terwijl ik het gewoon over heel kunstig en lekker eten wilde hebben van één van de drie 3 sterren restaurants in ons land. Eh nee, ook over de kunst van de kok, maar eigenlijk gewoon over de atelier route waar het huis van de kunst zich niet voor opgegeven heeft terwijl ze dat wel hadden gewild. Een beetje dom, zou Maxima zeggen.

En juist nu, nu  Jannis Brevet er – naast de vele andere kunstenaars – exposeert. De gast krijgt altijd extra aandacht in het Huis van de kunst, maar het andere werk mag er zeker ook zijn. Voor de Atelierroute, komend weekend (18 en 19 mei) komt J, P, T&T het Huis van de kunst opluisteren met mooie muziek uit de jaren zestig en zeventig. Vier mannen die – naast eigen werk – nummers van de Stones, Simon & Garfunkel en meer uit die tijd brengen. De koffie staat voor u klaar!

De website

Jannis Brevet

Jannis Brevet is een perfectionist in alles wat hij doet. We zien dat aan zijn gerechten en ook aan zijn kunstwerken. Zijn gerechten zijn geïnspireerd door zijn werken en vice versa. Een genot om te zien want naast zijn gerechten verdienen ook zijn werken drie sterren wat mij betreft. Zelf vond ik de lichtinval – die bij het voorbijgaan het werk doet veranderen – indrukwekkend.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!