Het is hem weer gelukt!

Zondag 8 juli 2012

Door Peter Vroon

Peter Vroon

David Levie heeft het voor elkaar gekregen om een supermooie en kleurrijke tentoonstelling samen te stellen. Op mooie wijze heeft Gerrit Steenbergen de expositie geopend en Gilian de Vries zong een paar prachtige kleinkunstnummers. Meneer Aad in zijn alter ego rol maakte het geheel mooi af met een soort gesproken column over de Apeldoornse kunst en cultuurwereld. Willem Bierman, de ex-stadsdichter, deed er nog een schepje bovenop door zijn gedichten over het Apeldoorns verleden te laten gaan, die zelfs voor mij nog herkenbaar waren.

David had negentien kunstenaars bij elkaar gekregen in het ACEC. Op deze expo zie je bijzondere creaties van Dees de Bakker, Emiel Bruggeman, Liesbeth Rommers en vele anderen. De titel is De Verbeelding.

Het mooie van een expo zoals deze is dat iedereen zijn of haar voorkeuren heeft. Bij het ene werk blijf je lang staan en kijken en bij het andere werp je een snelle blik. De diversiteit van mooie werken maakt het tot een een kleurrijk boeket van kunstuitingen. Deze expositie is hopelijk de eerste in een reeks van vele onder de vlag van de Stentor. Mogelijk is de volgende versie een iets minder brave expo. Met David aan het cultuurroer gaat dat zeker gebeuren om schoonheid, expressie en mensen te binden en te verbinden in kunst.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!