Het programma van Grasnapolsky 2018 is compleet

Zaterdag 27 januari 2018

Door Redactie

Met de komst van Pieter de Graaf, die twee exclusieve optredens geeft in het intieme Gebouw E,blackwave., Clean Pete, Dichter, Marco Kaas b2b Ramses3000, Oceanic en Volcano Boys is het muzikale programma van Grasnapolsky 2018 compleet. Ook het kunst- en expeditieprogramma kent nog twee nieuwe onderdelen: behalve danscollectief Club Guy & Roni bezoekt ook Maurits Westerik van bewilder het festival, waar hij samen met diverse Indische gastmuzikanten een bijzonder eerbetoon aan Radio Kootwijk brengt onder de naam Hallo Bandoeng. Grasnapolsy 2018 vindt voor de vijfde keer plaats in het weekend van 2, 3 en 4 februari 2018 op Radio Kootwijk.

Hallo Bandoeng
Radio Kootwijk dankt haar naam aan het feit dat het een voormalig zendstation is waar vroeger de eerste radioverbinding werd gemaakt met Nederlands Indië. De oprichting van het zendstation is in 2018 precies honderd jaar geleden. Maurits Westerik brengt daarom met zijn band bewilder een eigen versie van ‘Hallo Bandoeng’, een lied dat over deze periode gaat, naar Grasnapolsky. Nadat zij vorig jaar in Indonesië een Balinese versie van het nummer ‘Forza (It is)’ met een gamelanorkest opnamen, is dit dé gelegenheid om ook in eigen land een stukje muzikaal Indisch Nederlands landschap te presenteren. Maurits nodigt artiesten met een Indische achtergrond van verschillende generaties uit om samen muziek te maken en een aantal nummers te spelen; buiten hun comfortzone, maar totaal binnen hun eigen Indische geschiedenis.

Pieter de Graaf
Ook de sessies van pianist Pieter de Graaf in Gebouw E op de zondag van het festival zijn een nieuwe, bijzondere toevoeging aan de line-up. Gebouw E is een nieuwe locatie op fietsafstand van het festivalterrein in één van de extra zendgebouwtjes nabij een koelvijver, die door de dorpsinwoners later als zwembad gebruikt werd. Pieter staat bekend om zijn geïmproviseerde stukken. Als pianist aan huis bij Kytopia ontwikkelde hij flink wat strepen en connecties binnen de muziekwereld, en heeft hij een liveshow geperfectioneerd die de luisteraar raakt.

Tickets
Om één van de sessies bij te kunnen wonen hebben bezoekers speciale tickets nodig. Dit geldt ook voor een groot deel van de expedities met Staatsbosbeheer. Een gedeelte hiervan kan net als voorgaande edities bij de ticketbalie op het binnenplein worden opgehaald, maar deze editie is er ook een online reserveringssysteem voor de snelle beslisser. Vanaf vrijdag 26 januari 12:00 uur, kan men zich via de website van Grasnapolsky inschrijven om zeker te zijn van toegang tot deze bijzondere programmaonderdelen met beperkte capaciteit.

Timetable
Met nog tien dagen te gaan voor het terrein op Radio Kootwijk haar deuren opent is ook het moment aangebroken om de timetable bekend te maken. Zowel via de website van Grasnapolsky als via de festivalapp TMSQR kan vanaf nu worden bekeken wanneer welke artiest zijn/haar opwachting zal maken.

Grasnapolsky
Grasnapolsky vindt voor de vijfde keer plaats op Radio Kootwijk, een unieke cultuurhistorische plek midden op de Veluwe. Behalve dat dit de eerste jubileumeditie van het festival is, zal dit de laatste editie zijn op deze locatie. In 2019 zal het festival op een nieuwe plek plaatsvinden. Net als voorgaande jaren presenteert Grasnapolsky ook komende editie veel artiesten die nog niet ontdekt zijn door het grote publiek.
Blijf voor het laatste nieuws over Grasnapolsky op de hoogte via:

Twitter: www.twitter.com/grasnapolsky
Facebook: www.facebook.com/Grasnapolsky/
Instagram: www.instagram.com/grasnapolsky
Website: www.grasnapolsky.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!