Het uitgaan van morgen

Maandag 3 oktober 2011

Door Randy Gasper

Ruim een jaar geleden stond er op Apeldoorn Direct al eens een topic over het uitgaan in Apeldoorn. We zijn dus alweer een tijdje verder, hoog tijd voor een update.

Na jaren gesteggel tussen allerlei belanghebbende partijen, is het dan eindelijk zover dat de nieuwe JT Bioscoop in aanbouw is. Dat werd hier al eens besproken en zal ongetwijfeld binnenkort weer een topic zijn. Een stevig modern gebouw begint in elk geval te herrijzen en over 2 maanden mogen we onze eerste films er al gaan bekijken. Zelfs 3D is dan mogelijk! Binnenkort meer dus.

Maar verder? De foto bij dit topic laat het levendige beeld zien van het Caterplein. Levendig… tja, een beetje ironisch natuurlijk. Tot op heden is er weinig veranderd. Het Caterplein is drastisch toe aan nieuwe uitdagingen. Als dat gepaard kan gaan met de huidige krachten die nu het wekelijkse vertier verzorgen, moeten we toch durven geloven in een (nog?) gezelliger uitgaanskwartier? Het oogst allemaal wat karig, mensen klagen er veel over, maar toch zien we menig vrijdag en zaterdag nog altijd een vol plein. En als het zonnetje schijnt lijkt iedereen er toch met plezier te flaneren.

Ook de aanlooproute vanuit het centrum mag de nodige boost krijgen. De treurige leegstand doet pijn aan de ogen. Het ene na het andere project lijkt gedoemd te mislukken. De horeca komt er op een gevestigde pizzeria na, amper aan te pas.

Als je echter de plannen van de gemeente Apeldoorn mag geloven, komt daar volgend jaar nog meer verandering in. In DIT document kan je er alles over lezen. De ambities liegen er niet om. Het cultuur- en uitgaansplein gaan aardig op de schop, als je het allemaal mag geloven. En dat werd ook tijd natuurlijk.

Betere tijden lijken nu in aantocht. Zou het er ook echt van komen in tijden van bezuinigingen? Zijn er nog wel nieuwe investeerders te vinden die het aandurven om te ondernemen op het Caterplein? Zomaar wat praktische, nog niet eens al te kritische vragen. Laten we dus vooral blijven hopen.

Genoeg hardop gebrainstormd van onze kant. Wat zijn jouw ideeën of meningen over dit plein?
Laat ons weten wat jij nog mist!

Gerelateerde artikelen:

Externe link naar gerelateerd nieuwsbericht gemeente Apeldoorn:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!